Германия, Чехия и Австрия се договориха да работят заедно за

...
Германия, Чехия и Австрия се договориха да работят заедно за
Коментари Харесай

Германия, Австрия и Чехия се споразумяха за по-бързи влакове помежду си

Германия, Чехия и Австрия се договориха да работят дружно за надграждане на влакови направления и основаване на високоскоростни линии за възстановяване на връзките сред Виена, Прага и Берлин.

Времето за пътешестване сред трите европейски столици се чака да намалее доста през идващите години, в случай че съглашението, оповестено на срещата на високо ниво в Германия предходната седмица, бъде осъществено. Решението идва след оповестените по-рано проекти за възкръсване на нощните влакове в цяла Европа, в това число със спални вагони от Виена до Париж до края на тази година.

Германският министър на превоза Андреас Шойер показа съглашението сред трите страни като контракта “Виа Виндобона”. То включва композиция от осъвременени железопътни направления и сектори от нова високоскоростна линия. Миналата есен немският транспортен министър стартира самодейност за основаване на мрежа от интернационалните високоскоростни пътнически влакове, обхващащи огромна част от Западна Европа.

Тристранният контракт планува пасажерите от Берлин да идват във Виена за към пет часа с стеснен брой спирки, като експресните услуги могат да понижат времето за пътешестване до четири часа. В момента най-краткото пътешестване сред двата града с железопътен превоз е над осем часа.

Времето по маршрута Берлин-Прага ще бъде кратко на два часа и половина, а по линията Дрезден-Прага на към един час.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР