Гергана Венкова, която миналата година бе отличена за истинската си

...
Гергана Венкова, която миналата година бе отличена за истинската си
Коментари Харесай

Първите седем или как Web Report се превърна в традиция

Гергана Венкова, която предходната година бе отличена за същинската си история " Песента на спасението ": Баща и щерка, прегърнати 105 часа под руините ", благодари за това, че има самодейност като Web Report. Журналистката от bTV уточни, че сътрудниците ѝ имат потребност от сходно самопризнание за труда си:

" Организацията на сходен конкурс е извънредно сложна, само че аз желая да благодаря, че го има. Това е доста значимо за нас, които работим на терена на публицистиката - да има сходни състезания. Знам какъв брой доста ви коства организацията седма поредна година ". 

" Как сте сътрудници ", попита Веселинов при започване на диалога водещите на " Тази заран ", на което Мария Цънцарова призна: " Отдавна имаме потребност някой да ни попита точно това ". Последва полемика, че от време на време е нужно толкоз малко, както е и в публицистиката. " Необходимо е доста малко - да си провериш информацията, само че наподобява не всички го вършат ", разяснява Златимир Йочев. " Като ученик на " университета по здрав разсъдък " си мисля, че от време на време лесните неща са най-трудни. Може би инспекцията на обстоятелства е и въпрос на потомство, на отношение, на морал и нравственос ". А съгласно Гергана Венкова " дребното, което е належащо, е отговорност ".

Деян Веселинов напомни, че в шест категории журират представители на множеството медии у нас - рядко срещано обединяване в българската публицистика. 

" Не можете да настройките нещата, тъй че да спечелите премия? ", попита Цънцарова. " Нямаме и предпочитание, нито такава процедура. Това е един от състезанията, в който има и дребна доза идеализъм. Вярваме, че би трябвало да се приказва с обстоятелства и да се съблюдават изконните полезности на специалността ни ", изясни Веселинов.

В отбрана на думите му е и регламентът, съгласно който статии на Dir.bg не вземат участие в състезанието. 

Деян Веселинов добави и че медийното събитие дава пример в общество, в което обичаме да се разделяме по всички тематики прекомерно нападателно и забравяме да гледаме нюансите. Гергана Венкова удостовери, че това го има и в гилдията.

" Медиите имаме една по-особена отговорност, само че сякаш от време на време забравяме и абдикираме от това, че би трябвало да се дава образец. Не може просто да вървим единствено по линията на разделянето, би трябвало да покажем, че може да има и обединяване. Макар че това не е единствената цел на състезанието. Забелязвам наклонност от ден на ден районни медии, по-малки медии да се включват. Призовавам ги да го вършат по-смело, тъй като при нас няма това разграничаване на дребни и огромни. До 30 април могат да се изпращат материали в . Няма значение какъв формат е материалът - репортаж, етюд, коментар, разбор, видео и фоторепораж. Преди няколко години, в крайник с времето добавихме и подкаст, защото знаете, че от ден на ден се прави и такова наличие онлайн ".

Веселинов напомни и категориите, в които материалите се състезават, като стартира, както той се изрази - в обратна посока.

" Ще загатна първо " Култура и изкуство " и " Спорт " , които всекидневно са последни, когато да вземем за пример се показват нови кабинети, дефинират им се най-ниски бюджети. Това е образец за обърканите ни цели като общество. Колегите могат да изпращат доста елементарно материали и в категориите " Общество " и " Технологии и нововъведения " - доста значима категория, защото животът ни се трансформира безусловно с часове, също по този начин " Истински истории " и " Икономика " . Участие могат да заявят и хора, които към момента не са добили професионална журналистическа подготовка, като те се борят за оценката " Млад създател " .

Деян Веселинов означи, че в журито тази година за първи път взе участие и Светослав Иванов , водещият на " 120 минути ". Цънцарова се пошегува " Няма ли по-голяма тежест неговият глас ", на което Веселинов отсече: " Не, няма ", и на собствен ред се пошегува, че " поради футболните му пристрастия би трябвало да бъде глобен ". 

Стопкадър bTV

Изисквания и спомагателна информация за присъединяване:
Конкурсът е отворен за присъединяване в интервала 7 февруари - 30 април 2024 г. Одобрените за присъединяване журналистически материали ще бъдат оповестени в категория " Участници " в уеб страницата на състезанието, където може да бъде открита и цялостната информация за него, условията към материалите и какво още е належащо, с цел да кандидатствате. Подробности можете да намерите и във Фейсбук страницата на Web Report. За да бъдат утвърдени материалите за присъединяване в Web Report, те би трябвало да са написани на верен български език, да подсигуряват за достоверността на информацията посредством препратки и цитиране на истинските източници и да показват своя създател. Важно условие е материалът да е оповестен в интервала 07.02.2023 - 30.04.2024 г.
се провежда с формалната поддръжка на Съюза на българските публицисти .

Медийни сътрудници са Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция, БНР, bTV Media Group, NOVA Broadcasting Group, Радио " Фокус ", Darik, OFFNews.bg, Dnes.bg, списание " Мениджър ", 3eNews, телевизия ММ и организация " БулФото " .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР