ГЕРБ запазва минимална преднина пред Продължаваме промяната“ и Демократична България“

...
ГЕРБ запазва минимална преднина пред Продължаваме промяната“ и Демократична България“
Коментари Харесай

„Тренд“: ГЕРБ води пред ПП и ДБ дори след обединението

ГЕРБ резервира минимална преднина пред „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ даже след тяхното обединяване. Това сочи изследване на социологическата организация „ Тренд “ преди парламентарните изключителни избори на 2 април.

Според анкетата на изследователския център партията на Бойко Борисов се употребява с поддръжката на 25.6% от гласуващите, до момента в който обединяването сред „ Продължаваме промяната " и „ Демократична България " – с 24.8% от гласуващите.

Данните сочат, че предизборната коалиция съумява да събере електоратите на двете обединения, като не се записва отлив в резултат на обединяването. Засега не се регистрира и бонус от него.

В подредбата по-надолу не се следят структурни промени спрямо предходните няколко месеца.

Освен за първото място конспирация може да има и за третото – с близки резултати все още са Движение за права и свободи и „ Възраждане “ – надлежно 12.8% против 11.9% измежду гласуващите. Пета в подредбата е Българска социалистическа партия с 8.9% от гласуващите.



Шансове за парламентарно посланичество резервира „ Български напредък “, като предизборната акция ще се окаже решаваща за групировката на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев.

На отдалеченост от парламентарната преграда, само че над 3% остава „ ИТН “.

Опцията „ не поддържам никого “, която ще участва и в самия избирателен ден, продължава да събира относително висок % (4.8%).

От проучването излиза наяве още, че през февруари 26% от българите дават позитивна оценка за работата на държавното управление, а 58% - негативна. За президента 43% дават позитивна оценка, а 47% - отрицателна. Подкрепата както за Румен Радев, по този начин и за неговия кабинет пораства по отношение на предходния месец и по този начин отчасти се възвръща записания януарски спад, демонстрират данните от изследването.

От „ Тренд “ прецизират, че анкетата е финализирана преди абсурда с новите лица по листата „ Магнитски “. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР