ГЕРБ яростно реагира на обръщението на президента Румен Радев към

...
ГЕРБ яростно реагира на обръщението на президента Румен Радев към
Коментари Харесай

ГЕРБ реагира яростно на критиките на президента, заговориха за импийчмънт

ГЕРБ гневно реагира на обръщението на президента Румен Радев към българските жители през вчерашния ден, в което той разгласи, че снема доверието си от държавното управление на Бойко Борисов.

От ръководещата партия оповестиха подготвеност да отстранят президента от поста му, в случай че се откри, че има такова съображение, откакто Конституционният съд излезе с решение по питането на основния прокурор Иван Гешев за имунитета на президента.

„ Ние ще решим, тъй като имаме задоволителен брой депутати, по волята на българските гласоподаватели, дали да желаеме импийчмънт или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на Конституционния съд ", разгласи депутатът от ГЕРБ Георги Марков в декларация от парламентарната естрада.

ОПРОВЕРЖЕНИЕ

Управляващите не признаха за годни нито един от причините, които изложи Радев в своето послание. „ Държавният глава изобщо не обръща внимание, че единствено преди 3 месеца българските гласоподаватели - гласът национален и божий, даде страховит избор на доверие на ръководещата партия ГЕРБ, която безусловно разгроми опозицията ", разяснява Георги Марков „ снемането на доверие ".

Особено бяха подразнени хората на Борисов от изказванията на Радев, че институциите са парализирани. „ Нима е парализирано българското държавно управление, което докара в България невиждано в историята ни 34 министри-председатели от цяла Европа? Имаше опит за парализация на Народното събрание от Българска социалистическа партия и българският народ на евроизборите си сподели мнението. Спомняте ли си по какъв начин потеглиха като аслани, а се върнаха като, няма да споделям какво, тъй като е неконституционно! Нима е неподвижен основният прокурор - че той по този начин се е развихрил, по този начин е подгонил бандитите! ", патетично разгласи Марков.

От ГЕРБ отхвърлиха виновност за всичко - безводие, беднотия. „ Демокрацията в България си е в ред. Проблем е изказването на президента, който приказва, че бедността ставала все по-голяма. Кога заплатите в България са били по-високи? Хубава беднотия! Трети в Европа по напредък!... Няма вода в Перник. А белким нямаше пожари в Атина и Ципрас не можа да ги овладее? "

Марков, както постоянно, отдели време и за прослава на Борисов: „ Премиерът превъзхожда президента в едно доста значимо нещо - ненагледен човек е, обича хората. В Америка сподели нещо нечувано: бит републиканците и душманите на републиканците - демократите! А тук сподели, че обича всички кметове, и го сподели, обичайки кмета на Перник и решавайки казуса с водата! "

РАЗОЧАРОВАНИЕ

От Движение за права и свободи, които настояват, че са опозиционна партия, показаха отчаяние, че президентът е траял процедура, стартирана от неговия предходник Росен Плевнелиев. „ Президентът има право да прави послание, да прави оценки, само че ние още тогава казахме, че президентът Плевнелиев е в някакво свое измислено конституционно амплоа. Президентът не снема доверие и не дава доверие. Това не е нещо, което Движение за права и свободи счита, че е удачно за българския държавен глава ", съобщи депутатът от придвижването Йордан Цонев във връзка с „ снемането на доверието ".

Според него Радев не е споделил нищо равнище. „ Управлението се движи от рецесия в рецесия. В страната не се правят никакви значими промени, а тя има крещяща потребност от такива... Сега президентът установи, само че аз желая да запитам: самото изказване не задълбочава ли още повече рецесията? Посочва ли президентът формулата за излизане от рецесията? Ако формулата е нови избори, ние не сме уверени, че ще донесат нещо ново. Предсрочни избори се вършат, когато е ясно, че повече по този начин не може и ще родят опция. А ние нямаме доказателства, че ще родят опция ".

Той оспори изказванието на президента, че се „ търгува с народен суверенитет ". „ Ангажиментите ни към сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз не могат да бъдат оповестени за продажба на народен суверенитет. " И заключи: „ Има правилни неща, само че нищо ново и няма формула за излизане от рецесията. "

СОЛИДАРНОСТ

Очаквано социалистите поддържаха всяка дума от обръщението на президента. „ Правителството, сходно на тези мъдреци, които умерено чакат до реката течението да донесе труповете на враговете им, седи и гледа реката. Но реката пресъхна, изпълни се с умряла риба, хората 2020 година останаха без вода, а въздухът, който дишат, ги вкарва в лечебни заведения ", разгласи депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков.

„ Това, което ви нервира в президента, е не толкоз, че смъкна доверието, не толкоз, че е сериозен, не е даже фактът, че с цялото си поведение уплътнява функционалността на президента, а че той споделя истината. Вие я знаете, само че не я приемате. На всичко това би трябвало да се постави край ", добави той.

НЕСБЪДНАТИ ЖЕЛАНИЯ

Лидерът на „ Воля " Веселин Марешки, който също се счита за съпротива на властта, упрекна Радев, че е „ президент на Българска социалистическа партия ". „ Затова няма право да подлага на критика - тъй като той е част от системата ", разгласи Марешки. Той атакува социалистите, че са комфортен конкурент на ГЕРБ, и изрази страдание, че никой не давал късмет на неговата партия да ръководи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР