ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се увърта. Инсталираха

...
ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се увърта. Инсталираха
Коментари Харесай

Атанасов: Който е прегърнат от Бойко, си отива от политиката

ГЕРБ взеха законодателната власт, няма какво да се увърта. Инсталираха Вежди Рашидов, до него е Росен Желязков, зад него Десислава Атанасова и оттова отиваме до Банкя. Така Атанас Атанасов от " Демократична България " разяснява избора на ръководител на 48-ото Народно заседание.

По думите му настройката към този миг е, че отиваме на избори, само че може да има изненада, защото е значимо кой дефинира дневния ред. " Имаше тежки спекулации от страна на ГЕБР кой какво е предложил. Ние гласувахме срещу избора на Вежди Рашидов с аргумента, тъй като ръководството в законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ ", уточни Атанасов.

" В " Демократична България " не са обсъждали своя кандидатура за ръководител на Народното събрание ", сподели Атанасов.

" Много му се желае на Бойко да ни прегърне, няма да се случи това. Който е прегърнат от Бойко, си отива от политиката ", добави Атанасов.

Припомни, че предходната коалиция е била основана преди войната в Украйна. Тя обаче е поставила тежки разграничителни линии с Българска социалистическа партия поради тематиката за военната помощ за Украйна.

Атанас Атанасов не изключва да се стигне до трети мандат, като е забавно кой ще го получи. Според него тези, които са свалили предходното държавно управление, би трябвало да поемат отговорността в този момент. Той упрекна, че ГЕРБ са купували гласове този път, а служебният кабинет не е противодействал, тъй като се е занимавал с кадрова чистка в администрацията.

Според Атанасов зад избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание стои сделка за връщане на хартиената бюлетина.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР