ГЕРБ внесе в Конституциония съд Истанбулската конвенцияОбщо 75 депутати от

...
ГЕРБ внесе в Конституциония съд Истанбулската конвенцияОбщо 75 депутати от
Коментари Харесай

Властта скатава всички проекти за джендър-закони

ГЕРБ внесе в Конституциония съд Истанбулската спогодба


Общо 75 депутати от ГЕРБ са подписали основанията за преценката


Всички законопроекти, които подлежат на ремонти поради така наречен Истанбулска спогодба са краткотрайно на трупчета. Това признаха пред „ Труд ” депутати от ръководещото болшинство.

Причината е, че всеки един от новите текстове визира по един или различен метод понятието „ джендър ”, което провокира голяма вълна от публично неодобрение поради малката врата, която конвенцията отваря за въвеждането на „ трети пол ”.

„ Не е моментът да дебатираме по тях, тематиката е прекомерно деликатна ”, разясниха сбито народни представители.

Очаквано, от ГЕРБ внесоха в Конституционния съд (КС) искане за преценка на сходство на Истанбулската спогодба с конституцията. Лично ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов и депутата от парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков внесоха настояването до конституционните съдии. Общо 75 депутати от ГЕРБ са подписали основанията за преценката. „ Анализирали всички негативни мнения, а по-късно сме дали и нашите причини за ”, сподели Данаил Кирилов.

И с това искане от ГЕРБ са показали в най-пълна степен законовата аргументация на Истанбулската спогодба. „ Разяснили сме разногласията, свързани с понятията, които касаят взаимоотношенията с Конституцията ”, уточни още Кирилов. От ГЕРБ разясниха още, че тъкмо конституционните съдии могат да създадат най-обективната правна експертиза дали Истанбулската спогодба е в сходство с конституцията. „ Конституционният законодател е споделил, че е вероятен обзор за конституционосъобразност тогава, когато интернационалният контракт е подписан, само че към момента не е утвърден от законодателния орган ”, заключи Данаил Кирилов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР