ГЕРБ внесе жалба в Конституционния съд за наложения от Народното

...
ГЕРБ внесе жалба в Конституционния съд за наложения от Народното
Коментари Харесай

От ГЕРБ внесоха в Конституционния съд жалбата за мораториума

ГЕРБ внесе тъжба в Конституционния съд за наложения от Народното събрание мораториум върху избрани дейности на държавните органи. Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова съобщи, че желаят тълкувание по наложения мораториум върху решенията на държавното управление. Според нея наложеният мораториум опонира на Конституцията и с него се блокира работата на цялата страна.

Забраната включва възлагане на концесии, предоставяне на позволения за изследвания на подземни благосъстояния, вдишване на задължения, промени в управленията на сдружения и лечебни заведения и назначения в държавната администрация.

Десислава Атанасова разясни, че ще желаят и експедитивност на произнасянето по отношение на лечебните заведения, защото в тази конюнктура на пандемия няма да се оправят без движимо и недвижимо имущество. Отнемат се пълномощия и на други управляващи, съобщи Атанасова.

" Внесохме искане за оповестяване на противоконституционно решението на Народното събрание, както и искане на тълкувателно решение във връзка с мораториума. Имаме и изключително искане за експедитивност на произнасянето, защото има текст от решението във връзка с лечебните заведения ", съобщи Атанасова.

" Считаме, че в миг на пандемия е извънредно мъчно лечебните заведения да се оправят със възбраната в мораториума да не разполагат с недвижимото и движимото имущество. Нашето искане е ориентирано против решение, което жестоко погазва Конституцията на България ", добави тя. По думите ѝ се лишават пълномощия на други управляващи, а въпреки всичко имаме разделяне на управляващите в България, според Конституция ", съобщи Атанасова.

" Може да се стигне до юридически казус, в случай че се одобри предлагането за промени в Изборния кодекс на " ИТН " за разпускане на актуалната ЦИК и назначение от президента на нова, то до момента в който важи този мораториум той не може да го направи, в случай че сме в обстановка на предизборна конюнктура ", сподели още Десислава Атанасова.

Няма политическа зрялост или някой дърпа конците от задкулисието и на Трифонов се подават репликите, разяснява Атанасова по отношение на днешния пост във фейсбук на Слави Трифонов, че издигат международната шампионка Антоанета Стефанова, а тя ще върне незабавно мандата.

" Карантината на Трифонов изтече. Той да носи отговорност. Кой предложи тази дама? Иначе възторженостти за нейните спортни достижения, сподели Атанасова.

Всичко причини, че не срещат поддръжка в Народно събрание, са изгубени от всякаква логичност ", добави тя.

" Внесохме искане за оповестяване на противоконституционно решението на Народното събрание, както и искане на тълкувателно решение във връзка с мораториума. Имаме и изключително искане за експедитивност на произнасянето, защото има текст от решението във връзка с лечебните заведения ", съобщи Атанасова.

" Считаме, че в миг на пандемия е извънредно мъчно лечебните заведения да се оправят със възбраната в мораториума да не разполагат с недвижимото и движимото имущество. Нашето искане е ориентирано против решение, което жестоко погазва Конституцията на Р България ", добави тя. По думите ѝ се лишават пълномощия на други управляващи, а въпреки всичко имаме разделяне на управляващите в България, според Конституция. " Може да се стигне до юридически казус, в случай че се одобри предлагането за промени в Изборния кодекс на " ИТН " за разпускане на актуалната ЦИК и назначение от президента на нова, то до момента в който важи този мораториум той не може да го направи, в случай че сме в обстановка на предизборна конюнктура ", сподели още Десислава Атанасова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР