ГЕРБ внасят законови промени заради случая ПролешаКак е възможно за

...
ГЕРБ внасят законови промени заради случая ПролешаКак е възможно за
Коментари Харесай

Николай Нанков: Каква е тази държава, в която се натрупват стотици глоби за водачи без винетки?

ГЕРБ внасят законови промени поради случая " Пролеша "

" Как е допустимо за година и половина съвсем две камера или тол-полицай да е снимал лидер без винетка и този лидер да не е бил известен. "

Това запита депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на районното развиване и благоустройството Николай Нанков във връзка разразилия се скандал с винетките и стотиците санкционирани водачи от село Пролеша, съобщи организация " Фокус ".

Нанков изясни, че в интервала, когато е бил министър, е бил подписан контракт с Български пощи, които да разпращат тези уведомления за санкции и нарушавания на водачите по пътя. " Каква е тази страна да разреши да се натрупат за стотици санкции десетки хиляди лв. ", добави той.

Депутатът от ГЕРБ разясни, че обещанието на някогашния министър председател Борисов е да бъдат освободени от такса всички пътища до Пролеша, само че на територията на Столична община.

" Административни нарушавания няма, защото в акта на Министерски съвет са изброени правите, за които не се дължи винетна такса, а в случай че ползвателят на автомобила минава по такива, за които се дължи, той би трябвало да бъде глобен. Но не може да бъде глобен по метода, по който е направено последната година и половина ", сподели Николай Нанков. Той даде обещание, че от ГЕРБ ще внесат промени в закона за пътищата.

" Към момента няма по какъв начин да се анулират насъбраните санкции ", сподели още някогашният районен министър, само че уточни, че има по какъв начин да се стига от Пролеша до София без винетка.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР