ГЕРБ уличи лидера на БСП в лъжа. "Корнелия Нинова изрече

...
ГЕРБ уличи лидера на БСП в лъжа. "Корнелия Нинова изрече
Коментари Харесай

ГЕРБ отговори на Нинова: Чудовищна лъжа е, че Борисов стои зад сделката за ЧЕЗ!

ГЕРБ уличи водача на Българска социалистическа партия в неистина. "Корнелия Нинова изрече откровена неистина, че Българската банка за развиване ще финансира договорката с ЧЕЗ ", сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на ексклузивен брифинг в централата на партията, написа epicenter.bg.

„ Пресконференцията е в отговор на изказвания на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по-рано денем. Нещото, което ни възмути бе една изказана неистина, откровена неистина, на която би трябвало да реагираме и една теза, която извънредно доста ни тормози. Изречената неистина е, във връзка с това, че Българска банка за развиване ще финансира договорката с ЧЕЗ. Това е нагла неистина, освен тъй като не е правилно, а тъй като обществена информация, по тази причина че не е правилно, че Българската банка за развиване не взе участие в договорката, е оповестена още на 15 февруари 2018 година “, сподели Добрев.

По думите му няма по какъв начин водачът на Българска социалистическа партия да не е знаела тази обществена информация, която знаят всички. „ Днес се наложи Българската банка за развиване още веднъж публично на своята страница да разгласява такова известие. Това е обществено известно от преди 10 дни. За нас е необяснимо за какво се пускат в обществото такива плоски неистини. Това е плоска неистина и е доста лесна за оборване “, разяснява той.

„ Това, което ни разтревожи е тезата, че институциите на България би трябвало да бъдат подчинявани на изпълнителната власт. Тревожи ни, тъй като всеки политик, който вижда институциите като подчинени на изпълнителната власт, не е за тази работа. Затова са институциите, те построяват държавността в България “, разясни Добрев.

Той попита дали, когато Корнелия Нинова е била заместник-министър се е държала по този метод с тях. „ Днес тя споделя, че институциите в България ги знаем, те ще създадат това, което им подреди министър председателят. Това е рискова мисъл за политик. Това значи, че този политик не знае по какъв начин действа страната или си мисли, че страната би трябвало да действа по избран метод. Скандално е това, което е споделила Корнелия Нинова. Дали тя счита, че институциите би трябвало да бъдат подчинявани на премиера, който и да е той. Това е засегнатост за самите институции “, разяснява Добрев.

Той съобщи, че от ГЕРБ имат вяра в институциите и са се постарали да ги създадат във времето, колкото се може по-независими.

Според някогашния народен представител Антон Тодоров, под управлението на Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия се е трансформирала с развъдник на неистини и подправени вести, които "заразили " даже президента Румен Радев.

"Това е чудовищна неистина ". Така Тодоров отговори на въпроса на соцлидерката дали министър-председателят Бойко Борисов не стои зад скандалната договорка за ЧЕЗ.

„ Силно сме обезпокоени от това, че Българска социалистическа партия не могат да извършват своята функционалност на съпротива, съобщи актуалният специалист на ГЕРБ. „ Те от дълго време са изгубили правото да се изявяват като честен стожер. Гинка ще изясни от кое място идват парите за пазаруването на ЧЕЗ, когато Нинова изясни от кое място взе парите за приватизацията на "Техноимпекс ", само че тя бяга като демон от тамян от тази тематика. Партията под нейно управление се трансформира в генератор на злословия, откровени неистини и котило на проблематични хора. Това държание е болестотворно, то е политическо отровителство и стартира да се изповядва и от българския президент. Българска социалистическа партия и президентът се пробват да ерозират посредством недоказани изказвания ръководещата коалиция. Червената партия от ден на ден придобива жълти черти “, акцентира Тодоров.

„ Проверката на институциите ще разкрие дали има нещо неправилно в договорката с ЧЕЗ “, уверен е Делян Добрев.

„ Днес се усещам по-спокоен, тъй като институциите ще ревизират договорката “, добави той. „ Едва ли не се спекулира от през днешния ден, че това по някакъв метод ще рефлектира върху сметките на хората и качеството на услугата “, сподели той и уточни, че цените на електрическата енергия се дефинират от регулатора – КЕВР.

„ Смяната на собствеността не може да бъде причина за смяна на разноските “, сподели Добрев.

Антон Тодоров попита по кое време водачът на Българска социалистическа партия има доверие в ДАНС, когато отчетът за границата се трансформира в неин флагман или когато министър председателят разпорежда инспекция за договорката с ЧЕЗ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР