ГЕРБ удържа първото място на парламентарните избори в Пловдив-област, като

...
ГЕРБ удържа първото място на парламентарните избори в Пловдив-област, като
Коментари Харесай

В Пловдив-област: Преференции разместват креслата на новите ...

ГЕРБ удържа първото място на парламентарните избори в Пловдив-област, като е с дребна разлика от Българска социалистическа партия. Резултатът е 24,78% против 20,50%, сочеха през вчерашния ден данните към 16 часа през вчерашния ден при обработени 99,08% от протоколите.

И двете партии обаче бележат оттегляне в броя на събраните гласове спрямо парламентарните избори през 2017 година Тогава за партията на Борисов в региона са дали своят вот 32,86%, а за алените - 31,59 %.

Така в Пловдив-област като първа политическа мощ се подрежда ГЕРБ-СДС, втора остава Българска социалистическа партия. ИТН е на трета позиция с 18,60%, а Движение за права и свободи остава на четвърто място с 8,59 %.

При това систематизиране на вота най-вероятно ГЕРБ ще получи 3 или 4 мандата, а алените ще вкарат 2-ма или 3-ма депутати, сочат междинните резултати. ИТН ще взе участие в Народното събрание най-малко с двама депутати. Движение за права и свободи ще е с един представител, толкоз ще имат най-вероятно и от Демократична България и Изправи се! Мутри вън!.



Така с изключение на лидера в листата на ГЕРБ-СДС Дани Каназирева, куфарите за София ще стяга и Младен Шишков, който със събраните 2800 преференции измества втората в листата Данка Люртова от Карлово, сочеха през вчерашния ден междинните резултати.

Шишков се оказа харесван и предпочетен освен от жителите на родния Раковски, само че и в Калояново, Брезово, селата от общините " Марица " и " Родопи ". Данка Люртова също ще влезе в Народното събрание, откакто събра 1177 преференции.

От Българска социалистическа партия влиза първият в листата и един от доайените в Народното събрание Манол Генов. За него това ще е трети мандат, защото е взел участие в 43. и 44. Народно събрание. Колежката му от 44-тия парламент Веска Ненчева също ще седне на депутатската банка за следващ път, там най-вероятно ще се окаже и Димитър Георгиев от Гражданската квота.

От 17. Пловдивски МИР ИТН ще вкара най-малко двама свои представители в Народното събрание. Единият от тях ще е Лъчезар Бакърджиев от Карлово, който е трети в листата след Тошко Йорданов и Танер Кадир Тюркоглу. Сценаристът на Слави евентуално ще влезе в Народното събрание от листата на 16. МИР, на която също е лидер. Така шансът на Бакърджиев да стъпи в Народното събрание е съвсем 100 %.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР