ГЕРБ свали предишното правителство, без да има план какво ще

...
ГЕРБ свали предишното правителство, без да има план какво ще
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Да не се чудим кого да обвиняваме за Шенген, все едно да съдим ФИФА, че не сме на Световно първенство

" ГЕРБ смъкна предходното държавно управление, без да има проект какво ще прави. Това отговорно ли е? Днес от ГЕРБ споделят, че не знаели какво ще се случва. Разумните хора поддържат постоянно нещо свястно. При втория мандат би трябвало да има осъществяване на доста съществени диалози за сформиране на държавно управление. Хартиената бюлетина не е призната дефинитивно. Разчитаме, че ще има президентско несъгласие и преразглеждане на измененията в Изборния кодекс в Народното събрание ". Това съобщи Мартин Димитров, народен представител от Демократична България, пред Българска национална телевизия.

" Проф. Габровски до момента получава единствено отводи при срещите за поддръжка на постоянен кабинет, които е направил. При тематиката с " Шенген " ме плашат констатациите, че австрийците и нидерландците ни били отговорни. Дори имаше концепция да не поддържаме предложенията на Нидерландия в Европейски Съюз. Това са налудничави неща. Ние имаме потребност от логичен и непоколебим проект за промени против корупцията и битката с престъпността. Представете си - все едно един тим да не се класира за Световното състезание по футбол и да стартира да съди ФИФА. Много по-добрият вид е да сме самокритични. Днес даже чух концепция да не сме купували холандски артикули, което към този момент е на ръба на здравия разсъдък и не е съществено ", сподели още Димитров. 

" Ембаргото за съветския нефт влиза в действие от 5-и декември и в Народното събрание следва доста значим спор - да се позволи ли износът от съветски артикули и какво би се случило, в случай че сериозна инфраструктура каже, че отхвърля да действа по някаква причина. Ние като страна нямаме решение. Затова предложихме страната да влезе в ролята на необикновен шеф, което се прави единствено в краен случай, в случай че всички пазарни механизми са изчерпани. Никой да не може да ни изправи до стената. Това не е национализиране. Подобни реплики са на " Възраждане ". Ние предлагаме държавно оперативно ръководство освен в " Лукойл ", а в целия бранш в границите на 6 месеца ", изясни депутатът от Демократична България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР