ГЕРБ си е запазила позициите. Когато срещу теб е ангажирана

...
ГЕРБ си е запазила позициите. Когато срещу теб е ангажирана
Коментари Харесай

Даниел Митов: Чудя се на спонтанната ромска любов към Румен Радев, има съмнения за купуване на гласове

ГЕРБ си е запазила позициите. Когато против теб е ангажирана цялата машина и когато министърът на вътрешните работи тормози редовно и тотално последователи и членове на ГЕРБ и в това време прикрива пазаруването на гласове. Аз се чудя по какъв начин по този начин ромска обич се появи по този начин непринудено, та подобен % - 73 на 100, от тях са дали своят вот за Радев. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Радев постоянно е казвал, че е подозрително какво става в ромските секции. А в този момент 73 на 100 от ромите гласоподаваха за Радев, посочи Митов.

Ние няма за какво да хвърляме цялата виновност на съперниците, само че това не са демократични избори. Ако по този начин ще я караме, няма да стигнем надалеч. Ако по този начин я караме, ще има още по-критични бележки в отчети на интернационалните институции. Тепърва ще излизат отчетите. Ще забележим какво ще напише Европейска комисия за тези избори и за положението на демокрацията, уточни зам.-шефът на ГЕРБ.

Бойко Рашков от самото начало се стараеше единствено едно - Радев да завоюва вота. Затова той излезе с следващ път с мечти и халюцинации. Например, че Борисов имал банка. Българска народна банка и ГДБОП споделиха, че такова нещо няма. Това със саковете и чувалите бе опровергано, напомни Даниел Митов.

Рашков не се поколеба да утежни връзките ни със прилежаща Турция, единствено и единствено да прокара внушението, че ние работим с Движение за права и свободи. Цялата митология, че Движение за права и свободи и ГЕРБ работят дружно се унищожи на втори тур - гласувете отидоха по равно за Радев и Герджиков, отсече той.

Проф. Герджиков беше извънреден претендент, направи прелестна акция. Вярно е, че стартира по-късно. Но по този начин или другояче това беше брилянтен, научен разум, човек, който познава Конституцията и законите, а на щаба на Радев ще кажа, че президентът би трябвало да е обединител, разяснява Митов.

Той съобщи, че ужасяващо ниската изборна интензивност не дава положителни вероятности за новоизбрания остарял президент. Той е изгубил над 1 милион гласа и това е човек, определен за президент с исторически дребен брой гласове, минимум в цялата 30-годишна нова история, счита той.

Дори и да има опция да бъдат изчистени изборните описи, интензивността в неделя беше ужасяващо ниска. Въвеждането на 100 % гласоподаване стана неофициален изборен ценз. Да бяха написали, че хората над 65 години с главно и приблизително обучение и малцинствата нямат право да гласоподават, уточни той.

Много развити страни не са изоставили опцията за хартиено гласоподаване, напомни той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР