ГЕРБ ще предложи социалният министър да остане председател на Националния

...
ГЕРБ ще предложи социалният министър да остане председател на Националния
Коментари Харесай

ГЕРБ: Социалният министър ще остане председател на съвета за хората с увреждания

ГЕРБ ще предложи общественият министър да остане ръководител на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Това разгласи в пленарна зала Светлана Ангелова по време на дебатите по новия Законопроект за хората с увреждания. В плана е заложен текст, който планува съветът да се ръководи от отраслов вицепремиер, вместо както е в този момент - от министъра на труда и обществената политика. В момента отраслов вицепремиер е Валери Симеонов, против който има митинги и искане за оставка.

Няма драма, ние сме на първо четене на този закон, до влизането му в действие ръководител на съвета е министърът на труда и обществената политика, уточни Ангелова. По думите й ежедневната, оперативна работа на министъра е да съблюдава всички политики, в това число и политиката за хората с увреждания.

Ангелова съобщи, че в законопроекта са залегнали всички претенции на протестиращите майки на деца с увреждания. Законът ще е за всички хора с увреждания, които са над 750 000, добави тя. Ангелова изрази убеждението си, че с този законопроект е реализирано допустимо най-хубавото и уравновесено решение в посока смяна политиките на хората с увреждания. Никой от нас няма изгода от опълчване, акцентира тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР