ГЕРБ ще предложи самостоятелно правителство на малцинството и ще запази

...
ГЕРБ ще предложи самостоятелно правителство на малцинството и ще запази
Коментари Харесай

ГЕРБ ще предложи самостоятелно правителство на малцинството

ГЕРБ ще предложи независимо държавно управление на малцинството и ще резервира в загадка номинацията за министър-председател до понеделник. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

По думите му съставът на кабинета ще стане явен след към 10 дни, когато се чака от партията да върнат изпълнен първия мандат.

Припомняме, че по-рано президентът Румен Радев разгласи,че ще връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС в понеделник, на 5 декември.

Ако ГЕРБ-СДС не съумеят да получат поддръжка за държавно управление, идващият мандат ще бъде даден на „ Продължаваме промяната ”. Ако и тогава няма триумф, следва президентът Радев да избере трета партия, която да направи финален опит за лъчение на кабинет.

Радев обърна внимание и на 18-часовото съвещание в Народното събрание, на което депутатите обсъждаха измененията в Изборния кодекс.

" Когато текстът на новоприетия Изборен кодекс пристигна при мен, ще го прегледам най-детайлно и ще се произнеса ", сподели Радев в отговор на въпрос дали ще наложи несъгласие на измененията в изборния закон.

По-рано Никола Минчев от " Продължаваме промяната " сподели пред bTV, чеза да си партнира Политическа партия с Българска социалистическа партия, те би трябвало да се откажат от хартиената бюлетина.

Минчев не изключи допустимо ръководство на " хартиената коалиция ". Според него има синхрон сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи по тематиката за Изборния кодекс.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР