ГЕРБ ще носи политическата отговорност за кабинета на проф. Николай

...
ГЕРБ ще носи политическата отговорност за кабинета на проф. Николай
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ще подкрепим третия мандат, ако кандидат -премиер е проф. Габровски

ГЕРБ ще носи политическата отговорност за кабинета на проф. Николай Габровски. Няма да има сламени хора, а такива с високо публично доверие, по думите на депутата от ГЕРБ. Още преди гласуването на кабинета, ще стане ясно дали ще има поддръжка за Габровски. Това разяснява по NOVA зам.-председателят на Народно събрание от ГЕРБ-СДС Росен Желязков. 
 
Той счита, че ще стане ясно от третия мандат дали ще се върви към избори. " Ние ще подкрепим третия мандат, в случай че претендент -премиер е проф. Габровски ", съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС. " Близо две години нашите политически съперници, които бяха стартирани в своя произход от президента Радев, се пробват да изчегъртат ГЕРБ. Когато това не се получи, се направи опит да се обезличи ГЕРБ и да я слагат в цялостна политическа изолираност ", акцентира Желязков.
 
" Когато това не се получи и ГЕРБ стана първа политическа мощ, се стигна до това, че никой с никого не желае да приказва. Това е повода тази заплетена обстановка да се разсече по някакъв метод, тъй като очевидно не може да се развърже ", сподели той.
 
" Идеята за проф. Габровски е политическа. Не е хрумка. Беше ясно, че ще се търси човек, който ще даде ново обръщение. Решението за него не бе еднолично, а групово в ГЕРБ. Всички футболни метафори бяха част от политическия финт, с цел да се остави детайла на изненадата. Борисов е мощен политически състезател. Ходът с проф. Габровски не беше инцидентен и ние съществено подхождаме към осъществяването на първия изследователски мандат ", сподели той.
 
Желязков не пожела да каже нищо по отношение на кабинета на проф. Габровски. " Знам имената, най-малко доколкото би трябвало да знам. Знам част от имената, само че не любопитствам. Нали е явен претендентът за министър председател ", съобщи той.
 
Според него е редно президентът да научи имената не през медиите, а от мандатоносителя. " Това ще са лица, които са партийно необременени и се употребяват с високо публично доверие, поради житейския си път и експертността си ", сподели той. По думите му това допуска този кабинет да претендира, че е надпартиен.
 
По думите му проф. Габровски е избрал лицата и хората в кабинета, а партия ГЕРБ ги е одобрила. " Това са хора с центристки и десни полезности ", добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР