ГЕРБ-СДС ще предложи проект за решение за одобрение на преговорната

...
ГЕРБ-СДС ще предложи проект за решение за одобрение на преговорната
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще предложи решение за одобрение на преговорната рамка със Северна Македония

ГЕРБ-СДС ще предложи план за решение за утвърждение на преговорната рамка със Северна Македония, който ще е гаранция, че България няма да изпусне този исторически миг и, че българските национални ползи ще бъдат предпазени. Това разгласи от парламентарната естрада националният представител Десислава Атанасова.

" Каним всички партии да се причислят и да поддържат тази наша самодейност. Каним Кирил Петков и неговото държавно управление да завършват и одобрят двустранния протокол в РСМ неотложно ", обърна се тя към ръководещите.

Предложението на френското председателство отразява значително настояванията на България за Северна Македония, уточни Атанасова.

Първо, македонските българи да бъдат включени в преамбюла на конституцията на РСМ. След утвърждението на преговорната рамка, само че преди цялостната междуправителствена конференция, действително преди започване на договарянията, уточни Атанасова.

Второ, осъществяване на контракта за другарство и добросъседство от 2017 година в неговата целокупност. И правата на македонските българи да станат част от преговорната рамка. Да следим от самото начало преговорния интервал. В преговорната рамка категорично да се реферира към двустранните протоколи по осъществяване на контракта, които детайлно ще разписват периоди за осъществяване, добави депутатът.

" Днес Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ дава зелена светлина на европейски път на Република Северна Македония. Борисов и ГЕРБ започнаха този развой. Борисов и народните представители на ГЕРБ-СДС ще го завършат ", сподели в умозаключение Десислава Атанасова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР