ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха свои проекторешения за Северна Македония в

...
ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха свои проекторешения за Северна Македония в
Коментари Харесай

Ще излезе ли с решение за Северна Македония комисията по външна политика?

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи внесоха свои проекторешения за Северна Македония в комисията по външна политика.

Днес депутатите ще създадат нов опит да обсъдят предлагането на Френското председателство. Заседанието на комисията по външна политика е планувано за 15 часа, откакто вчерашното беше отсрочено.

Към момента не е ясно дали новите оферти на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи ще влязат в дневния ред на днешното съвещание. Около обяд в кабинета на изпълняващия длъжността Мирослав Иванов влязоха министъра на защитата Драгомир Заков и председателката на външната комисия Венцислава Любенова.

Подробности вижте във включването на Иво Никодимов.

Идеята на ГЕРБ е през днешния ден комисията да излезе със мнение по въпроса със Северна Македония, с цел да може на следващия ден решението да мине и през пленарната зала. Ако това стане, министър председателят в оставка Кирил Петков ще получи мандат да изрази българската позиция преди края на Европейския съвет.

В поддръжка на предлагането на Френското председателство на Европейски Съюз се оповестиха от " Продължаваме промяната ", ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Демократична България ". Против са " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР