ГЕРБ, Продължаваме Промяната, Демократична България, Български възход и ДПС блокираха

...
ГЕРБ, Продължаваме Промяната, Демократична България, Български възход и ДПС блокираха
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ, ПП, ДБ, БВ и ДПС блокираха увеличението на минималната заплата

ГЕРБ, " Продължаваме Промяната ", " Демократична България ", " Български напредък " и Движение за права и свободи блокираха нарастването на минималната работна заплата. Това разяснява ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание в наличието на депутатите от левицата и с присъединяване на представители на КНСБ.

Настоявахме и настояваме през днешния ден Народното събрание да одобри 850 лв. минимална работна заплата, уточни тя. Отхвърляйки предлагането въобще Народното събрание да се занимава с тази тематика, ГЕРБ, " Продължаваме Промяната ", " Демократична България ", " Български напредък " и Движение за права и свободи гласоподаваха за това - блокират целия развой, разяснява Нинова. Т.е. дано хората, които работят, да знаят по чия воля те няма да получат нарастване на минималната работна заплата от 1 януари, уточни тя. Да се знае кои политици и партии са блокирали нарастването на минималната заплата, означи Нинова. Ако през днешния ден бяхме решили този въпрос, има време на следващия ден да се отрази в бюджета и има време до 31 декември Министерският съвет да си издаде постановлението, добави тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че четвърта точка в декларацията с цели, препоръчана от " Продължаваме Промяната ", е минимална заплата 50 % от междинната. Няма думата " брутна ", няма отпадане на класа, уточни тя. Между това, което са ни дали, и това, което вършат през вчерашния ден и през днешния ден, има тотално разминаване, да вземат да се дефинират какво желаят и когато заран кажат нещо, да го държат до обяд, до вечерта, до другия ден, това би било сериозен диалог, разяснява Корнелия Нинова. Искаме сериозен диалог по поредни позиции, добави тя. В отговор на въпрос Нинова посочи, че това не значи, че вторият мандат е жертван.

В петък ще гласуваме както до момента, ще си подкрепим измененията в Изборния кодекс, съобщи още ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". В декларацията, която са ни предложили за диалог, тематиката за Изборния кодекс я няма, очевидно самите те са се отказали от нея, разяснява тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР