ГЕРБ иска свикването на извънредно заседание на парламента заради нарастващото

...
ГЕРБ иска свикването на извънредно заседание на парламента заради нарастващото
Коментари Харесай

Борисов: НАТО е в бойна готовност, ние какво правим?

ГЕРБ желае свикването на изключително съвещание на Народното събрание поради възходящото военно напрежение към Украйна, стана ясно на брифинг на партията през днешния ден.

„ Внасяме 59 подписа на депутати, при нужни 48, за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. В сложено НАТО в цялостна бойна подготвеност на нашата граница, ние като парламентарна република би трябвало да дадем явен мандат на държавното управление, на министрите, да бъдем по-единни от всеки път, с цел да пазиме сигурността си, нашите ползи. Трябва самодейна позиция и политика на ръководещите. Дрънкат се оръжия покрай нашата граница ”, съобщи водачът на партията Бойко Борисов.

Преди това той означи, че по последни информации Алиансът е в цялостна бойна подготвеност. 

„ Само доскоро на уеб страницата на НАТО излезе информацията, че съдружниците от НАТО слагат силите си в бойна подготвеност и изпращат допълнителни подкрепления в Източна Европа поради агресивното държание на Русия. Ние продължаваме да се осведомяваме от задграничната преса ”, съобщи Борисов. „ Логичен е въпросът - когато НАТО е в цялостна бойна подготвеност, в какво положение е българската войска? ”, попита Борисов. " Бойната подготвеност значи бойна подготвеност и за нас. Правим се, че няма проблем, не виждаме, не участваме в решението ”, акцентира той. И установи недоволно: " Може ли да осъмнем в положение на война и да не знаем какво се случва?! "

 „ До този миг сме чули 3 изказвания -  на министър-председателят Петков, на външния министър, остро изявление, и на военния -уклончиво. А мненията на обединението са, че това са персонални отзиви ”, сподели Борисов. И попита: " Искано ли е и давано ли е позволение за разполагане на непозната бойна техника у нас? "

Борисов насочи и укор, че на провеждания през днешния ден съвет на външните министри на Европейски Съюз, отдаден на проблема  Русия-Украйна, страната ни е показана от зам.-министър.

„ Какво по-важно когато НАТО е в бойна подготвеност и се трансферират войски и кой по-добре от външния министър може да изрази нашата угриженост от сходни военни дейности на 300-400 км от България? ”, попита още Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР