ГЕРБ иска на всяка цена да мине кабинет с примамки

...
ГЕРБ иска на всяка цена да мине кабинет с примамки
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Местният вот ще попречи на партиите да се качат в една лодка за проектокабинета Габровски

" ГЕРБ желае непременно да мине кабинет с примамки в ляво, в дясно, в центъра и в бизнес средите. Но явно не се търси еднаквост и стратегия. Напомня ми метода, по който Борисов излъчи преговорен екип на Соломон Паси и Росен Плевнелиев. Ще възникне въпросът за какво са се съгласили тези, които са приели да вземат участие в проектокабинета. Става въпрос за предложение за държавно управление " за всекиго по нещо ". Драгомир Заков не е толкоз от Политическа партия, а от други структури. На това външно министерство не му върви. Има 2-3 души от Хърватия, които са се посветили да станат член на Шенген, а ние се чудим за какво не са не сме съумели. Накрая се хванахме за това, че нищо не сме свършили за 12 години ". Това съобщи водачът на Д-21 Татяна Дончева пред БНР. 

" Не желая да кажа нищо за Заков или за проф. Габровски. На индивида са му дали опция да си прави държавно управление. В началото на прехода Българска социалистическа партия беше в сходна обстановка - да не се търсят политически партийни фигури. Аз не виждам нищо неоправдателно в това, че ГЕРБ се пробва да си осъществя мандата посредством човек, който не е част от политическите фигури. Движение за права и свободи ще поддържат кабинета, както и Стефан Янев, само че общо вършат 115 гласа. Друг е въпросът какъв брой ще са твърди останалите. През 2005 година Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се опитахме да промушим държавно управление, само че станаха едни мазни битки. В този кабинет има хора, които имат професионален потенциал. На ГЕРБ обаче не му трябват маневри с 5-6 гласове без кворум и болшинство. Да приемем, че държавното управление ще продължи до есента, то би трябвало да има притискане на ръцете сред обединенията. Сложното в настоящия миг е, че има локални избори идната година, което е основно за партиите и няма да се качат в една лодка. Това държавно управление не наподобява на " Орешарски " 2, тъй като то беше унищожено от Цветан Василев. Напомня на някаква концепция за мултифункционални партии, които няма смисъл да приказват за ляво, дясно, за обществена политика или за демократизъм. В политиката има възгледи, а не да си министър непременно. Хората, които са работили с други партии, не предават никого, а демонстрират, че могат да работят с всички ", сподели още Дончева. 

" Ситуацията в лявото пространство наподобява на 1990-а година. Александър Лилов смени марката и парадигмата и даде живот на партията за 20 години напред. не съм го измислила аз, която бях на 30 години, а Стратега. Винаги има нужда от по-старите лица. Много от социалистите не желаеха да се сменя името на партията. Нека през днешния ден да дойдат новите. Явор Божанков с татуировка на овца с папионка си мисли, че е имислил нещо доста автентично ", добави Дончева. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР