ГЕРБ и "Демократична България" ще имат най-много районни кметове в

...
ГЕРБ и "Демократична България" ще имат най-много районни кметове в
Коментари Харесай

Ясни са имената на новите районни кметове в София


ГЕРБ и "Демократична България " ще имат най-вече районни кметове в София. Това демонстрират данните на Общинската изборна комисия (ОИК) в столицата при изцяло обработени протоколи от секционните комисии. Балотажи в неделя имаше в 22 от 24-те софийски региона.

Управляващата партия завоюва на втория тур в София кметските места в 11 региона - "Искър ", Подуяне ", "Витоша ", "Нови Искър ", "Красна поляна ", "Възраждане ", "Сердика ", "Люлин ", "Илинден ", "Надежда ", "Връбница ". Като се прибави успеха на Рангел Марков от първия тур в Банкя, партията ще има общо 12 региона.

"Демократична България " съумя да се наложи против кандидатите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, множеството от които досегашни кметове в 8 региона - "Лозенец ", "Оборище ", "Красно село ", "Слатина ", "Овча купел ", "Триадица ", "Средец " и "Студентски ". Най-убедително е представянето на Константин Павлов в "Лозенец ", който влезе в балотажа с втори резултат, само че го приключи с преднина от 4 500 гласа пред съперника си от ГЕРБ.

Българска социалистическа партия ще има един кмет - доктор Делян Георгиев в "Изгрев ".

Двама самостоятелни претенденти завоюваха доверието на съгражданите си в столицата - те ще са отпред на регионите "Младост " и "Панчарево ". Преди седмица в "Кремиковци " областен кмет стана самостоятелната Лилия Донкова.

Резултатите по региони:

Район "Искър ": Битката в този регион беше най-оспорвана и приключи с преднина от 114 гласа. Победител е Ивайло Цеков от обединението ГЕРБ-СДС, получил поддръжката на 46.13% от гласоподавателите. Борис Цветков от Българска социалистическа партия остава втори с 45.56%.

Район "Подуяне ": Ева Митова от ГЕРБ с 53.07% побеждава безапелационно на Веселин Жечев от Българска социалистическа партия със 37.82%.

Район "Лозенец ": За претендента на "Демократична България " Константин Павлов са дали своят вот 56.85%, до момента в който за съперника му от ГЕРБ Любомир Дреков- 34.60 на 100.

Район "Младост ": В този регион за следващ път самостоятелен претендент печели изборите. Стефан Стефанов е получил доверието на 55.55% от имащите право на глас, до момента в който за Мария Илиева от ГЕРБ са дали своят вот 38.67%.

Район "Витоша ": Теодор Петков (ГЕРБ-СДС) печели с 50.47 от гласовете, до момента в който Христо Вълчанов от "Демократична България " е с 40.84%.

Район "Нови Искър ": Даниела Райчева от обединението ГЕРБ-СДС приключва първа с 55.97% от гласовете, като оставя зад себе си Владислав Владимиров от локалната коалиция Движение "България на жителите " (ДБГ, ЗНС, НДСВ), предпочетен от 39.60% от гласувалите.

Район "Красна поляна ": Тук резултатите са близки, като Иван Чакъров от ГЕРБ-СДС с 47.47% изпреварва самостоятелния Георги Миланов, който е с 44.23%.

Район "Възраждане ": Балотажът сред Савина Савова от ГЕРБ и Васил Кънев от "Демократична България " също приключва с близки резултати и победа с малко на Савова - 46.81% от гласовете, против 43.60% за противника ѝ.

Район "Оборище ": Кандидатът на "Демократична България " Николай Александров е първи с 50.92% пред представителя на ГЕРБ Петър Митев с 39.17%.

Район "Сердика ": Тодор Кръстев (ГЕРБ-СДС) печели с 53.24% против претендента на Българска социалистическа партия Янко Янков, който е с 36.60%.

Район "Люлин ": Милко Младенов от ГЕРБ изпреварва с съвсем 7% Мая Александрова от Българска социалистическа партия: 49.51% против 42.73%.

Район "Илинден ": Победата е за Иван Божилов от ГЕРБ 50.22% против Георги Томов от Българска социалистическа партия с 41.36%.

Район "Надежда ": Димитър Димов от ГЕРБ с 51.63% изпреварва Стоян Цветков от Българска социалистическа партия с 39.09%.

Район "Красно село ": Росина Станиславова от "Демократична България " побеждава безапелационно с 50.34% досегашния кмет Христо Апостолов (ГЕРБ-СДС), който взима 39.33%.

Район "Слатина ": На втория тур досегашният кмет Наталия Стоянова (ГЕРБ) губи от Георги Илиев от "Демократична България ". Резултатите са 40.13% против 51.62%.

Район "Панчарево ": Независимият претендент Николай Гюров печели безапелационно с 62.57% против Димитър Сичанов от ГЕРБ, който е с 33.18%.

Район "Овча купел ": Ангел Стефанов от "Демократична България " е с 55.62%, до момента в който съперникът му Христина Семерджиева (ГЕРБ-СДС), получава 36.65% на 100 от гласовете.

Район "Триадица ": Димитър Божилов от "Демократична България " събира 54.10% от вота, като оставя зад себе си Николай Терзиев от ГЕРБ с 35.41%.

Район "Изгрев ": Районният кмет тук е единственият от Българска социалистическа партия. Лекарят Делян Георгиев е първи с 51.32% от гласовете, а претендентът на ГЕРБ Цветомир Жеков получава доверието на 39.76 на 100 от гласувалите.

Район "Връбница ": Младен Младенов от ГЕРБ е първи 48.42% от гласовете против 42.78% на Владимир Петров от Българска социалистическа партия. Разликата е 800 гласа.

Район "Средец ": Трайчо Трайков от "Демократична България " печели с 54.21%. Любомир Ковачев от ГЕРБ събира 34.57%.

Район "Студентски ": Досегашният областен кмет Димитър Дилчев (ГЕРБ) губи изборите, откакто за него са дали своят вот 40.24%, до момента в който за Петко Горанов от "Демократична България " гласа са си дали 50.77 на 100.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР