ГЕРБ е подкрепяла законопроекти на Българската социалистическа партия, но няма

...
ГЕРБ е подкрепяла законопроекти на Българската социалистическа партия, но няма
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ е подкрепяла законопроекти на БСП, но няма да влезе в коалиция

ГЕРБ е подкрепяла законопроекти на Българската социалистическа партия, само че няма да бъде забелязана в коалиция с нея. Това съобщи в Русе ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ в 48-ото Народно заседание Десислава Атанасова.
Прочетете още
„ С всички от политическите партии в 48-ия парламент по разнообразни тематики сме работили в общи болшинства, някои ги назовават плаващи болшинства, само че в последна сметка сме се стремили да вземаме решения, които са в интерес на хората. Когато водещо е, да вземем за пример, поддръжката - безвъзмездни учебници – концепция на Българска социалистическа партия, която ние подкрепихме и този законопроект стана факт. Когато касае минималната работна заплата... инфлацията е голяма, над 20%, хората със заплата от 700 лева доста мъчно биха издържали, в случай че тя не бъде увеличена. Решението за въвеждане на опция, гласоподавателят по какъв начин да гласоподава – дали с хартиена бюлетина или на машина, още веднъж взето в партньорство с Българска социалистическа партия, само че и с други партии. Много такива решения от ежедневната работа на Народното събрание. Това обаче не значи коалиция, никога. Аз не мисля, че в миналото ГЕРБ може да бъде забелязана в коалиция с Българска социалистическа партия “, сподели още Атанасова.

Според нея с намаляването на електоралната поддръжка към Българска социалистическа партия, " тя в действителност не е лявата партия на България “.

„ Лявата партия на България евентуално към този момент е „ Продължаваме промяната “, тъй като то е популизъм. Включително и при гласоподаване на закона за удължение на деяние на държавния бюджет беше индикативен и популярност Богу, че здравите сили на разсъдъка в 48-ия парламент ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “ не разрешиха страната ни да затъне още повече, тъй като от ден първи на това Народно заседание „ Продължаваме промяната “ тикаха страната към предварителни избори. Това им беше задачата “, разяснява още Десислава Атанасова.

Тя посочи, че цената на новите избори ще я платят още веднъж българските жители и подсети, че вотът ще коства над 87 млн. лева, предаде БНТ.

„ Последната социология от през вчерашния ден дава 10% преднина на ГЕРБ пред вторите. В този смисъл за тези 2 години стана ясно, че всички, които сякаш ни чегъртаха, са отвън първите места в класацията по доверие. Единственото значимо в този момент е хората да избират. Тези, които са определени, са такива с вота на избиращия, т.е. този, който избира, работодателят, българският народ, би трябвало да има по-високи условия към тези, които го съставляват “, съобщи още Атанасова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР