ГЕРБ дава подкрепа на вицепремиера„В Държавната консолидационна компания /ДКК/ е

...
ГЕРБ дава подкрепа на вицепремиера„В Държавната консолидационна компания /ДКК/ е
Коментари Харесай

Нинова: В ДКК е заровена най-голямата корупция на нашето време

ГЕРБ дава поддръжка на вицепремиера
„ В Държавната консолидационна компания /ДКК/ е заровена една от най-големите корупции на нашето време. Затова ви предлагам да се опитате да разсекретите този отчет, с цел да се срещнем всички с неговото наличие “, обърне са вицепремиерът Нинова към депутатите, визирайки най-много ГЕРБ. Тя разясни, че отчетът на Сметната палата за ДКК е напълно засекретен, тъй като във всяка точка от него има данни за закононарушения. И ще бъде предаден непосредствено на прокуратурата, разгласи пред депутатите вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

„ Нека авансово да ви кажа, че по отношение на „ Експо Дубай “ - ДКК е доста по-тежък случай и освен поради 500 млн. дадени за ремонт на язовири, а и за други неща “, уточни Нинова.

Вицепремиерът се възмути, че даже тя като принципал няма право да се запознае с данните от отчета.

„ От хората, които са го чели зная, че всяко изречение в него е състав от Наказателния кодекс. Няма различен случай в историята на Сметната палата, цялостен отчет да бъде засекретен и предаден на прокуратурата за осъществени закононарушения. Обикновено в отчетите има констатации за закононарушения, които се дават на прокуратурата, а останалата част се разгласява обществено. От първата до последната страница този отчет е за прокуратурата “, посочи Нинова.

По думите й данните може да излязат чак след привършване на наказателното произвеждане, а това може да стане след 28 години, когато никой няма да помни защо е ставало въпрос.

„ ГЕРБ-СДС ще даде нужната поддръжка “, увери от своя страна ръководителят на групата Десислава Атанасова.

„ В същото време предизвиквам залата към размисъл за един усъвършенстван проблем, за който Сметната палата още не е дала на Народно събрание отчет за създаване на ТОЛ системата, предоставен в един различен мандат. До в този момент 2 години палатата няма отчет, няма умозаключение какво постанова забавянето. Аз имам пояснение и то е, че още веднъж става въпрос за напън да се открие нещичко и някой да бъде размахан, че е знак на корупция и непозволени дейности. Или някой си търси политическа поддръжка, тъй като му е изминал мандата в Сметната палата и е време да се избират хора “, уточни Атанасова.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР