ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и

...
ГЕРБ, БСП и ДПС днес бламираха работата на парламента и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Вече официално сме в политическа криза


ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през днешния ден неодобряваха работа та на Народното събрание и провалиха опцията да се одобри смяна на изборните правила. Хората чакаха да свършим най-малко това, разяснява пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Демократична България и съпредседател на обединението Христо Иванов.

По думите им гласуването в зала през днешния ден, при което съвещанието на Народно събрание бе провалено демонстрира ясната физиономия на политическите сили. “Същите обединения гласоподаваха и в отбрана на Гешев ”, напомни Христо Иванов обстановката от предходната седмица, когато партиите на статуквото се сплотиха при разглеждането на въпроса по кое време и по какъв метод основният прокурор да бъде изслушван от Народното събрание.

“С изчерпването на двата мандата към този момент публично сме в политическа рецесия ”, сподели още Иванов в коментар за връщането на втория мандат от страна на “Има подобен народ ”. 

Той напомни поръчката на Демократична България за поддръжка, в случай че бъде потърсена поддръжка за сформиране на държавно управление, само че без да отстъпва от програмните си цели.

“Нека забележим поръчките на политическите сили на консултациите при президента. Въпросът не е да желаеме мандат все едно желаеме вафла. Въпросът е да се направи доста трезва оценка за опциите да се образува работещо болшинство в този парламент ”, сподели още Иванов.

По думите му при обрисувалите се ясни разграничителни линии и общото гласоподаване на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се вижда, че е мъчно да се излъчва болшинство за същински промени. Иванов добави, че освен това състояние може би е добре трите партии да се явят пред гласоподавателя и да обяснят това си държание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР