Георги Василев-Гочо е една от най-големите легенди на пловдивското Локо.

...
Георги Василев-Гочо е една от най-големите легенди на пловдивското Локо.
Коментари Харесай

Легендата на Локо Пд Гочо Василев пред Efirbet: Бихме Лудогорец, защото ние сме градът, а те - селото

Георги Василев-Гочо е една от най-големите митове на пловдивското Локо. Той беше бърз, непредсказуем и ефективен нападател. С Локо е вицешампион на България и два пъти трети в „ А “ група. Василев е втори по мачове в историята на клуба, трети по голове и един от тримата с над 100 гола за отбора от „ Лаута “ в групата на майсторите.
Любопитно е, че оня Локомотив, в който играеше Гочо, е единственият недодялан отбор, съумял да наруши хегемонията на софиянци и да заеме едно от първите две места в „ А “ група в интервала 1968/1985. Случва се през 1973 година, когато Локото се окичва със сребърните медали.
Василев е ставал втори и с националния тим - на Олимпиадата в Мексико през 1968 година.
В извънредно изявление за Георги Василев разкрива по какъв начин е направил Димитър Илиев футболист, какво чака от новото начало на държавния отбор под управлението на Ясен Петров и за какво за него Лудогорец си остава...селски отбор.
Г-н Василев, предстоят първите три мача на националния тим на България по пътя към международното в Катар 2022. Ще измъкнем ли точки?
Може да излъжем Швейцария или Северна Ирландия, можем да излъжем и двата тима, и да откраднем някоя точица. Но против Италия не трябва да имаме огромни упования. Едно, че са обичайно мощни, и второ, мъчно играем против тях.
Според Вас, стигнал ли е държавният ни отбор дъното?
Да, и нека няма опция да се копае повече надолу. Надявам се, да стартираме лека-полека да изплуваме нагоре, макар че повърхността е много високо. С оглед на противниците ни в квалификациите за международното, чакам да запишем и победи в групата.
Допускате ли вмешателство в работата на новия селекционер Ясен Петров?
Той беше и треньор на моето Локо. Познавам го добре и зная, че не би позволил сходно нещо. По-скоро би си тръгнал, в случай че някой опита да му реди състава или да му диктува кои играчи да кани. Вие добре знаете кои са нормалните критици на държавния отбор. Надявам се в този момент да държат устите си затворени и да дадат време на Ясен да осъществя концепциите си.
Кои са мощните качества на Ясен Петров?
Той е ерудиран и учтив, а играта му е доста ясна. Има тъничък психически метод към всеки един футболист, съумява да избере печеливши тактики, да придава вярната конфигурация на играчите и в хода на мача да намира правилни решения, в случай че се постанова смяна. Все си мисля обаче, че Ясен не е стигнал върха си като треньор и му поисквам да го направи с България.
 Как се почувствахте, когато видяхте толкоз играчи на Вашето Локо Пловдив в националния?
Чувството е неописуемо. Радвам се от сърце за момчетата, за техните треньори. Аз персонално не помня толкоз футболисти вкупом от нашето Локо да са поканени по едно и също време в националния. Но е изцяло справедливо и закономерно, тъй като момчетата се оправят прелестно. Адмирации, както за тях, по този начин и за тези, които работят с тях.
Сред поканените е също и Вашият любим Димитър Илиев, който през последните две години завоюва анкетата за „ Футболист №1 на България “.
Митко е мое момче. За Митко усещам и персонално задоволство, защото го взех доста дребен в Локомотив и го направих футболист. Беше като дете при мен, беше при юношите, работех самостоятелно с него.
Вярвахте ли, че ще стане огромен футболист?
Как не? Имаше безспорни качества, както футболни, по този начин и човешки. Митко е мъдро, културно и възпитано момче, беше цялостен първенец в учебно заведение. Щастлив съм, че като треньор съм му оказал помощ да се построи като футболист. Щастлив съм, че и до момента сме другари.
Има ли към този момент Митко Илиев статут на легенда на Локо от ранга на Зума, Георги Василев, Садъков, Ераносян, Бащата, Камбуров?
Разбира се, че слагам Митко до тези имена. А и мисля, че няма да спре дотук. Той има още какво да печели с Локо, нека свети и в националния.
Какво Ви споделя най-често Митко, когато си говорите?
Заканва се, че ще ме надмине по голове и медали в елита. Казвам му: Може, в случай че играеш до 100 години.
Г-н Василев, допустимо ли е играчи на пловдивски клубове да поведат офанзивата на България против Швейцария в четвъртък?
За мен няма да е изненада, в случай че Атанас Илиев, който се оправя чудесно в Ботев, излезе на върха на офанзивата, а Митко зад него. Двамата вършат мощен сезон, Ясен Петров не робува на имена, а настрана в състава на отбора са наложителни промени.
 Да се върнем към Локо Пд. Ще съумеят ли Вашите любимци да преборят ЦСКА за второто място?
Вярвам, че ще се случи. Ние можехме и да сме в играта за купата, само че изгубихме наивно точки от по-слабите. Точно това е единственият проблем на Локо през това състезание – играе мощно против мощните и едва против слабите.
Кога ще бъде нарушена хегемонията на Лудогорец? 
Надявам се още идната година. Ще се веселя, в случай че точно Локо детронира първенеца. Лудогорец не е някакво  чудовище. Това им споделих на техните играчи, откакто ги бихме с 3:2 вкъщи неотдавна. Казах на лудогорци: Бихме ви, тъй като ние сме градът, а вие - селото. Те ми викат: Бихте ни, само че ние оставаме на върха. Отговорих: Може и да сте първи, само че постоянно, когато идвате на „ Лаута “, за нас ще си оставате село и ще ви пердашим.
На какво се дължи превъзходството на тима от Разград?
Не е поради безграничните финансови запаси. Лудогорец постоянно е с рогата напред, поради връзките им с БФС. Осигурен им е комфорт и нужната организация. Останалото е по-лесно, само че приказката на Лудогорец ще свърши напълно скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР