Георги Варсамов се прочу покрай участието си в риалити формата

...
Георги Варсамов се прочу покрай участието си в риалити формата
Коментари Харесай

В кухнята с Георги Варсамов

Георги Варсамов се прочу около присъединяване си в риалити формата „ Фермата “. Макар намерено да заявяваше, че желае да грабне огромната премия, той отпадна в доста ранен стадий от шоуто. Това обаче не му попречи да следва фантазиите си и да се развива. От няколко месеца е горделив притежател на нощен клуб в морския курорт Лозенец, а при него на участия към този момент минаха топ звезди като Тита и Криско. Прави усещане на неприятно момче, само че очите му издават, че има добра душа. Добър брачен партньор и татко, а също по този начин и страховит хазаин. Бори се против несправедливостта с две ръце и това постоянно му способства врагове.

 Юнашка салата Продукти:
краставици - 1 бр.
домати - 5 бр.
чушки - 7 бр. печени червени
свеж лук - 3 стръка
магданоз
овче сирене - 200 г
зехтин
люти чушки - 4 бр. пресни

Начин на подготвяне:
Доматите и краставиците се измиват. Печените червени пиперки се обелват и почистват от семките.
В купа се нарязва краставицата, доматът и печените почистени пиперки. Към тях се прибавят лукът, нарязан на ситно, и магданоз. Всички артикули се разбъркват хубаво. Разпределят се в самостоятелни чинии.
Овчето сирене, най-добре да е домашно, се нарязва на филийки и се подрежда върху салатата.
В средата се слага лютата чушка и се полива щедро със зехтин.

 Ароматно агнешко печено в гювеч Продукти:
1.5 кг агнешко месо
3 връзки свеж лук
2 връзки джоджен
1 бр. лимон
80 г масло
мащерка, розмарин, салвия, куркума, чесън на прахуляк
сол, черен пипер
2-3 с.л. олио
2 с.л. червен пипер
1 ч.ч. ориз

Начин на подготвяне:
Сокът от лимона, зехтинът, аленият пипер, мащерката, салвията, розмаринът, солта и черният пипер се разбъркват в купичка. Агнешкото месо се измива и се подсушава. Намазва се хубаво с подправките и се оставя да отлежи една нощ в хладилника. От лимоновия сок месото става доста нежно и ароматно. Пресният лук и джодженът се нарязват на ситно и се слагат в глинен гювеч (може да се пече и в йенска тенджера или тава с фолио, само че най-вкусно става в пръстен съд). Агнешкото месо се слага върху тях, поръсва се с късчета масло и се наливат 2 ч.ч. гореща вода. Затваря се с похлупак и се пече в умерена фурна за 1 час. Изважда се от фурната, слага се добре измитият ориз, налива се 1-2 ч.ч. гореща вода и още веднъж се запича под похлупак 20-30 минути.

 Банска капама Продукти:
700 г свинско месо
700 г телешко месо
600 г пилешко месо
150 г сланина
400 г кървавица
2 бр. кисели зелки
алено вино
тесто за замазване

Начин на подготвяне:
На дъното на пръстен гювеч се поставят 3-4 цели зелеви листа. Отгоре се подреждат зелеви сармички, направени от късчета свинско и телешко месо. Покриват се с слой от ситно нарязано кисело зеле. Поръсва се с червен пипер и част от нарязаната на части сланина. Отгоре се поставя нарязаното на хапки телешко месо, отново слой кисело зеле, червен пипер и сланина. После се поставя свинското месо, слой кисело зеле, пилешкото месо, слой кисело зеле. Отгоре се поставя кървавицата, нарязана на едри части. Слага се виното и вода доникъде на съда. Затваря се с похлупак и се замазва с тесто. Поставя се във фурната и се пече на сдържан огън 3 часа. В началото се включва на мощно, до момента в който заври, а по-късно се понижава.

 Протеиново брауни Продукти:
1 узрял банан
50 г овесено брашно
15 г ленено брашно
3 бр. яйца
6 бр. белтъка (или 3 белтъка и 50 г извара)
20 г брашно от рожков (или какао)
15 г счукани орехи
1 бр. бакпулвер
1 бр. ванилия
1 доза шоколадов протеин и 20-30 мл вода
1 бр. подсладител (по желание)

Начин на подготвяне:
Всички артикули с изключение на протеина и водата се смесват добре. Сместа се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене, и се пече към 20 мин. на 250°, може да се завие от горната страна с железно фолио, с цел да не изгори или да се пече на най-долното равнище на фурната.
След като се извади сладкишът, се оставя да изстине малко и се набоцква с вилица. Залива се с разтворения протеин във вода. Разрязва се на 10.

Подготви Красимир КРАСИМИРОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР