Георги Стоянов ще дебютира тази вечер на Световното първенство по

...
Георги Стоянов ще дебютира тази вечер на Световното първенство по
Коментари Харесай

Георги Стоянов боксира във вечерната сесия на Световното днес  

Георги Стоянов ще дебютира довечера на Световното състезание по бокс за младежи и девойки в Ла Нусия, Испания. Един от най-изявените ни гении ще се изправи против корееца Сон-Хьон Парк в категория до 86 кг на шампионата на планетата. Двубоят им ще се организира на кръг А, а програмата стартира от 20:00 часа. Срещата е 10-а в листата и се обрисува да стартира към 22:15 часа.

Във вчерашния ден родните представители имаха малшанс и позволиха провали. Йоан Стефанов (48 кг) се падна още на старта с доста мощния филипинец Ронел Суйом и загуби с 0:5 гласа. Андреас Димитров (54) стартира чудесно срещата с Ян-Лин Лаи от Тайпе и завоюва първия рунд, след което обаче позволи поврат за 1:4 съдийски гласа. По подобен метод се разви и срещата на Стелиан Страхилов (75). В доста здрав конфликт той бе по-добрият в откриващия рунд против испанеца Хуан Лароса. Противникът му взе втората част, а в третата двамата дадоха всичко от себе си, само че Страхилов отстъпи с 2:3 гласа. В последната среща от деня пък Люба Атанасова (48) бе дисквалифицирана в края на третия рунд в мача с азерката Мехпара Мамадова, откакто досега резултатът при съдиите бе еднакъв.

Освен Стоянов, за България в Ла Нусия би трябвало да боксира още и Жан-Божидар Сидеров (80 кг). Той ще се изправи в първия кръг против хърватина Антони Миркович, а мачът се чака да се организира на следващия ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР