Георги Соваджиев разказа как 8-годишно момиче седнало в колата му,

...
Георги Соваджиев разказа как 8-годишно момиче седнало в колата му,
Коментари Харесай

Героите, спасявали пътници от бургаския автобус: Беше страшно в тъмницата, хора викаха и пищяха

Георги Соваджиев описа по какъв начин 8-годишно момиче седнало в колата му, ръката му била обляна в кръв

Беше ужасно в тъмницата, хора викаха и пищяха. Това споделиха пред бТВ Кръстьо Буцев и Георги Соваджиев от Ямбол, които помогнаха на десетки от пасажерите от авариралият край Свиленград рейс. 

Картината щеше да е доста по-тежка, в случай че не се бяха отзовали тези двама спасители, възкликна водещият на „ Тази заран “ Златимир Йочев.

Няма да можем да се отърсим скоро от това, което видяхме, тъй като доста ужасно беше там, споделя Кръстьо. 

Той и Георги се прибирали от Турция в Ямбол, само че ги спрял човек с фенерче и двамата незабавно се притекли на помощ.

„ Заварихме рейса в дерето. Хора викаха и пищяха. Даже имаше хора, които излизаха към гората. Бяха в потрес. Извиках им да слязат към колата и им демонстрирах от кое място да минат. След това насочихме фаровете на колите към рейса, поставихме триъгълници. Накарахме другите, които бяха към пътя да излязат и да ръкомахат, тъй като в случай че има кола, може да удари някого от нас “, описа Буцев. 

Георги Соваджиев пък показа, че 8-годишно момиче седнало в колата му. Ръката му била обляна в кръв. 

„ Как беше излязло не знам, само че дясната му ръка беше в кръв. Беше доста уплашено, цялото трепереше. Само попита дали може да седне в колата и да си почине. Постепенно се съвзе. Ситуацията обаче беше доста комплицирана и тежка. Нищо не се виждаше. Тъмница пъна беше в гората. Хората бяха попаднали в тази дупка. Завоят е доста рисков. В първия миг шокът и суматохата бяха доста огромни “, добави той.

„ Част от седалките са изхвърчели през предното стъкло и оттова са излезли хората. Няколко души бяха останали в рейса и им помогнахме да излязат. Счупихме с един чук предното стъкло, с цел да изкараме дамата, когато пристигнаха пожарникарите “, съобщи Кръстьо Буцев.

„ В подобен миг би трябвало да запазиш хладнокръвие. Не може да оставиш хората на пътя, в студа и в дъжда. Нужно е да направиш всичко допустимо за тях “, добави той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР