Георги Семерджиев твърди, че не си спомня момента на катастрофата

...
Георги Семерджиев твърди, че не си спомня момента на катастрофата
Коментари Харесай

Георги Семерджиев пред съда: Не помня нищо от катастрофата!

Георги Семерджиев твърди, че не си спомня момента на злополуката на бул. " Черни връх ", нито по какъв начин си е тръгнал от мястото на конфликта, откакто на 5 юли аргументи тежката злополука, умъртвила две почтени девойки. Спомените му са от момента, в който на идващия ден полицията е отишла в дома му, с цел да го арестува.

Това е декларирал подсъдимият за злополуката пред юриста си Мирослав Христов, описа бранителят пред публицисти минути преди състав на Софийския градски съд да даде формален ход на делото против Семерджиев. Самият Семерджиев не приказва с медиите през днешния ден.



Катастрофата на 5 юли, при която дрогирания и пийнал Георги Семерджиев умъртви две девойки

Първоначалната версия на водача бе, че е бил похитен, а през днешния ден юристът му уточни, че той въобще нямал мемоари от конфликта, за който е обвиняем. Съдебният състав с ръководител Стефан Милев отхвърли молбата му делото да бъде прекъснато, а обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата поради основни процесуални нарушавания. Съдът отхвърли и друга молба на Семерджиев и отхвърли да го освободи под домакински арест с електронна гривна.

Както е известно, при злополуката починаха две млади дами - Христина Дилева и Хариет Стефанович. Близки и родственици на двете девойки ще бъдат частни обвинители по делото, а роднините на Хариет Стефанович внесоха и цивилен искове против Семерджиев в общ размер от 1 250 000 лева Роднините на Дилева също могат да внесат цивилен искове, само че евентуално ще го създадат в настрана произвеждане. Пострадалият таксиметров водач Иван Овчаров, който бе с лека телесна щета, откакто автомобилът на Семерджиев се удари първо в таксито, отхвърли да претендира за вреди и претърпени вреди.

В правосъдната зала юристът на Семерджиев - Мирослав Христов, изиска по-лека мярка за неотклонение, защото делото към този момент е в правосъдна фаза и клиентът му няма по какъв начин да повлияе на следствието или да попречи. Той изиска " домакински арест ", който да се управлява с електронна гривна, само че правосъдният състав отхвърли настояването с претекста, че срокът на ареста не е несъразмерен и все още няма нови доказателства, съгласно които той да е противозаконен.



Полицайката Симона Радева, уволнена от Министерство на вътрешните работи след злополуката на Семерджиев, ще се яви като очевидец по делото в някое от идващите съвещания

През идващите месеци пред съда следва да бъдат разпитани 74 очевидци и 24 движимости лица, които са изготвили разнообразни експертизи. Освен тях околните на починалите, а и самият Семерджиев могат да изискат да бъдат позволени и други очевидци и назначени спомагателни експертизи. Сред първите разпитани очевидци ще бъдат скандалната някогашна полицайка Симона Радева, както и шефът на Военно-окръжната прокуратура в София Адалберт Кръстев, който бе един от първите на мястото на злополуката. След злополуката Радева, която се оказа в близки връзки със Семерджиев, бе уволнена от Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР