Георги Кацаров. Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е напуснал

...
Георги Кацаров. Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е напуснал
Коментари Харесай

Прокурор подал оставка заради теча на информация от ДАНС към кмета на Септември


Георги Кацаров.

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е напуснал поста си в края на февруари поради случая с откритите информации на ДАНС в дома на обвинявания в умишлена занемареност и неизгодни покупко-продажби кмет на Септември Марин Рачев.

Това удостовери в сряда основният прокурор Сотир Цацаров, откакто бе изслушан по случая дружно с шефа на организацията Димитър Георгоев и вътрешния министър Валентин Радев на взаимно съвещание на комисиите по вътрешен ред и надзор на службите в Народното събрание.

По думите на Цацаров " отговорността в тази ситуация не е на Министерство на вътрешните работи или на ДАНС, а на Районна прокуратура Пазарджик ". Назначената от него инспекция по случая открила, че четирите открити в дома на Рачев документа имали " обща пресечна точка ", която е Районна прокуратура Пазарджик.

Именно поради това ръководителят ѝ Георги Кацаров е подал оставка. За това бе обявено на 20 февруари с сбитото известие, че до решението на обвинителя се стигнало след диалог с Цацаров. Оставката на Кацаров към този момент бе призната от Висшия правосъден съвет.

" Не може да бъде открито кое е лицето осъществило копирането на документите, входирани в администрацията на районната прокуратура ", посочи основният прокурор, давайки да се разбере, че прокуратурата няма да търси наказателна отговорност на Кацаров.

Цацаров посочи още, че въпросните информации на ДАНС не съдържали секретна информация – нещо много извънредно за издаваните от организацията документи. Според първичната информация на проверяващите ставаше въпрос за копия, свързани с последните локални избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР