Георги Георгиев започва да се занимава активно с пчеларство от

...
Георги Георгиев започва да се занимава активно с пчеларство от
Коментари Харесай

Ето какво трябва да знаем за истинския мед

 Георги Георгиев стартира да се занимава интензивно с пчеларство от 1998 година. През 60-те години на предишния век, в ученическите си години, минава през курс за развъждане на пчели. Бил е ръководител на Съюза на пчеларите в София. Георги Георгиев е работил като преподавател по математика във Втора немска гимназия в София.

" Пчелното семейство живее през зимата с помощта на въглеродния двуокис. Още не е разгадан животът на пчелното семейство през зимата - по какъв начин пчелите презимуват “, сподели в предаването " Нощен небосвод “ по БНР Георги Георгиев.

Според него освен използването на пестициди за напръскване на посевите е повода за смъртността на пчелните фамилии:

" Трябват познания, би трябвало образование. Без да познаваме биологията на пчелното семейство, резултатите ще бъдат такива “.

Той акцентира, че не би трябвало да се загрява медът и да става течен, тъй като се унищожават ензимите и лечебните качества:

" Правилно е да се споделя кристализирал мед. Винаги в природата има два процеса - единият се назовава кондензация, другият се назовава кристализация. Когато медът кристализира, той събира сила. Когато човек яде кристализирал мед тази сила се освобождава в него и той е потребен. Защо хората са си внушили, че течният мед е по-добър от кристализиралия, аз не знам. Истинският мед след първия, втория месец кристализира, единствено акациевият мед кристализира след една година, тъй като в него има доста фруктоза “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР