Георги Георгиев, фейсбукПубликуването на Годишния доклад на Държавния департамент на

...
Георги Георгиев, фейсбукПубликуването на Годишния доклад на Държавния департамент на
Коментари Харесай

Шефът на Столичния общински съвет от САЩ: Сега целият свят вижда написано „черно на бяло“ как в 21 век лидерът на най-голямата партия в родината ни е бил арестуван, доказано незаконно

Георги Георгиев, фейсбук

Публикуването на Годишния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за запазване на човешките права в България съответства с визитата ми във Вашингтон. Тук съм по покана точно на Държавния департамент за присъединяване в стратегия за млади водачи в разнообразни браншове на публичната активност от целия свят. За усещанията ми от образованията ще описвам в идващите дни.

Горд съм, че в отчета си Държавният департамент на Съединени американски щати категорично отбелязва напъните на Столична община за основаването на първата в страната общинска Правна клиника за дами и деца – потърпевши от домашно принуждение, както и че разкрихме ново предпазено жилище. Доколкото ми е известно, за първи път планове на Столичния общински съвет се разискват в документ на толкоз високо равнище и то с две положителни наши решения.

 ГЕРБ/СДС

Дотук добре, само че нямаше по какъв начин да не се впечатля от написаното в частта „ Произволни арести “. Сега целият свят вижда написано „ черно на бяло “ по какъв начин в 21 век водачът на най-голямата партия в родината ни е бил задържан, потвърдено нелегално. Този противозаконен арест е случаен и доста намирисва на политическа принуда от властимащите против опозицията.

Преди няколко дни от думите на финансовия министър стана ясно, че страната ни би трябвало да организира по-отговорна финансова политика. Една неволя обаче в никакъв случай не идва сама – върховенството на закона е гръбнакът на демократичното ръководство. Ако няма пари в държавната хазна, ще се намерят, въпреки и мъчно. Няма да се откри обаче кой да ни измъкне в случай че позволим да се случи институционален банкрут на страната – точно за подобен неуспех по време на ръководството кабинета на Продължаваме промяната се приказва в отчета на Държавния департамент: „ Действията на държавното управление за битка с корупцията и нарушаване на човешките права от длъжностни лица, са незадоволителни “. „ Друг проблем е безнаказаността “.

„ Произволни арести “; Това са цитати, а не разкази по картинка. Откакто комунизмът си отиде, в България показни политически арести и репресии върху опозицията не са осъществявани. Още по-малко това е установявано с влезнали в действие правосъдни решения. Или в Доклад за човешките права на Държавния департамент. Е, “промяната ” ни напомни този “демократичен ” прийом. Прочухме се оттатък океана. И то отново с неприятно.

Всеки има право да харесва или да не харесва Бойко Борисов, само че да го пратиш в ареста, единствено тъй като ти е политически конкурент и не ти се нрави какво приказва, е ПОЗОР. И не е отговорен някой извън, когато ти е споделил, че царят е гол, тъй като националните съдилища са ти го споделили същото… само че кой да чуе?

Няма да разясня въобще по какъв начин наподобява противозаконният арест на Севделина Арнаудова, осъществен пред очите на детето й, като приказваме за правата на дамите и недопускане на репресии върху политически деятели. Макар да не попадат в отчета на Съединени американски щати, недейте да забравяте какво вършеха и правят до неотдавна управлявалите от Политическа партия и Демократична България, самопровъзгласили се за силите на положителното. Те към този момент потвърдиха, че не могат да подсигуряват върховенството на закона в страната: 1. Потъпкана беше Конституцията ни от министър-председателя – със основаването и подписването собственоръчно от него на декларация за това има ли въобще този човек правото да бъде министър или не. Не съгласно персоналното му чувство, а съгласно Конституцията. 2. Парламентарната група на същия този човек си избра ръководител на КЕВР, нарушавайки Конституцията и след това по тази причина изборът падна в Конституционния съд. 3. Дотук мачът „ Политическа партия против закона “ свърши при резултат 0:3, като прибавим решенията на съда, че арестите са противозаконни. 4. Изобщо, за Продължаваме промяната Конституцията не е главен закон, както ни учат в Юридическия факултет, а закон, без който си живеят по-добре.

Важно е да вървим в вярната посока и да съблюдаваме закона не поради оценката на Вашингтон или на някой различен, а поради бъдещето на личния ни народ.

Българският народ през днешния ден заслужава положително ръководство – в което няма да се гони до дупка съперникът, тъй като не ни харесва, а ръководство в името на народа и за решение на неговите проблеми. Не тези на политиците посред им. Демокрацията изисква старания, в това число и усилието да се поносим, без да се харесваме.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР