Георги Георгиев, фейсбукГеорги ГеоргиевНе заблуждавай, ако не знаеш. Не лъжи,

...
Георги Георгиев, фейсбукГеорги ГеоргиевНе заблуждавай, ако не знаеш. Не лъжи,
Коментари Харесай

Шефът на СОС Георги Георгиев към Терзиев: Няма да ви чакат директорите, учителите, артистите и изкопите в София

Георги Георгиев, фейсбук

Георги Георгиев

Не заблуждавай, в случай че не знаеш. Не неистини, в случай че знаеш, че не си прав. Това са разпоредбите, в случай че искаш да си част от политически живот и да управляваш обществени средства.

Днес претендентът за кмет на обединявания фронт ПП-ДБ-СС господин Терзиев ведро съобщи, че няма проблем София да остане без бюджет за 2023 година Учителите можело да си получат нарастването на заплатите и без бюджет на общината. Новите градини можело да имат прехрана и без бюджет на общината. Във фантазиите на кандидат-управленци може всичко. Законите и решенията на Министерски съвет обаче са склонни да убият и фантазиите, и лъжите на всеки неопитен.

Г-н Терзиев обществено излъга като съобщи: „ при разкриването на нови образователни заведения, кметовете рапортуват към Министерството на финансите. Така те могат да получат спомагателни средства за подсигуряване на училищен заплати, без значение дали има признат общински бюджет или не “.

Не, господин Терзиев, или не знаете, или са Ви заблудили, или мамите. В разпореждане №108 на Министерски съвет от 9 август 2023, се споделя еднопосочно, че разноските за разкритите през тази година нови места са за сметка на общините, а не на страната. Затова е необходим бюджет на общината. 2200 деца, които са признати или следва да бъдат признати в новите 85 групи, които разкриваме през тази година, не могат да стоят у дома и да чакат Вие да станете кмет, с цел да ги пуснете на градина. И родителите им няма да Ви чакат.

Няма да Ви чакат и шефовете на учебни заведения и детски градини, които обществено обявиха, че макар обезпечените в държавния бюджет спомагателни средства за нарастване на учителските заплати, е необходим общински, с който се основава организация при погашение на нарастванията. Затова сигнализираха и двата съюза на шефове в образованието.

Няма да Ви чакат до изкопите, в които се построява канализация и 20 000 поданици на „ Обеля “, „ Кръстова вада-Изток “, Нови Искър, „ Драгалевци “ и други квартали и обитаеми места. Средствата за ВиК-проектите са налични, работи се по 100 км канализация и с бюджета се отпускат средствата за довършването им.

Артистите въобще няма Ви чакат. За тях нищо не казахте през днешния ден. Средствата за нарастването на ниските им заплати са обезпечени, само че оня ден Вие заявихте, че ще си ги получат, когато Вие дойдете на власт.

Голямо очакване ще е!

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР