Георги Божинов, Юрий Асланов и Димитър Дъбов коментираха за Zonanews

...
Георги Божинов, Юрий Асланов и Димитър Дъбов коментираха за Zonanews
Коментари Харесай

Димитър Дъбов: Дядото създаде партията, Бабата ще я ликвидира...

Георги Божинов, Юрий Асланов и Димитър Дъбов разясниха за Zonanews ориста на Българска социалистическа партия с новия остарял водач, за концепциите и за разочарованието от конгреса.

По думите на Георги Божинов най- тежкото е не организационното, не политическото, а моралното проваляне, което се случи на конгреса на Българска социалистическа партия. „ Целият челен ешалон на партията - тези, които участваха в залата, знаят доста добре по какъв начин по авансово направен лист бе направена подписката, която трябваше да гласоподава, че не " установи " оставката на Нинова “, съобщи той. Божанов е безапелационен, че тези хора не са знаели, какво са подписали.

„ На тях от трибуната Нинова в очите им сподели за какво и по какъв начин подава оставка, а след два часа изиска от тях да гласоподават противоположното. Това към този момент е съпроводено с морално проваляне. Тя ги унизи. Тези хора се самоунижиха и това е най-страшното. Аз не отидох на конгреса, тъй като предчувствах какво ще стане. Когато видях първите три реда от писмото, подписано от господин Войнов, ми стана явен целият сюжет на конгреса. Два дни преди конгреса на управлението му не било ясно какво значи да " установяват ", или не оставката на Нинова и питали Войнов - не знам от кое място го извадиха този слугинаж. И този човек споделя, че им дава отговор на питането - чл.31, алинея 7 взема решение въпроса за прекратяването на пълномощията на ръководителя. Тук стопирах да чета и цялата скица ми стана ясна, знаех по какъв начин ще протече конгреса. Защото това с прекратяването на пълномощията е решено на 16 ноември с член 17, алинея 1 от Устава на Българска социалистическа партия. Там се споделя - в случай че ръководителят почине, или подаде оставка по свое предпочитание - в този миг пълномощията се приключват и се избира заместител. Това, че Нинова наруши устава, не избра заместител, самоназначи се за договарящ, назначаваше... е различен въпрос. А член 31 приказва за нещо друго - при снети пълномощия той установи този факт и взема решение какво ще се случва с партията при тези условия. Когато видях, евентуално са някакви самозванци, написалите писмото до 50-те индивида, които са управление на конгреса, всичко ми стана ясно “, добави Божинов.

Той съобщи, че се е почувствал обезкуражен, когато единственият различен претендент за водач на Българска социалистическа партия е съобщи, че бил работил с Нинова.

На въпрос дали Михаил Миков ще направи нова партия и дали ще я оглави, той отговори: „ Не съм приказвал с него, само че моят разбор и познаването на индивида ми разрешава да кажа следното: в случай че има справедлива нужда от нова лява партия, такава партия се появява. Такъв вид нужди си пробиват път. Ако българското общество има потребност от нова лява групировка, ще я сътвори “. Според него това не значи, обаче че Михаил Миков ще тръгне да прави такава партия и хора като Пирински, Божинов и други, разочаровани от протичащото се, ще изоставен Българска социалистическа партия и ще тръгнат към нея.

Юрий Асланов акцентира , че няма съответни упования за Българска социалистическа партия. Той е безапелационен, Българска социалистическа партия е в рецесия и до момента в който този водач не освободи поста, тази рецесия ще се задълбочава. По думите му има заплаха партията да се маргилизира и изчезне, в случай че няма смяна на водача и това ще проличи доста мощно още следващата година при локалните избори.

Според Димитър Дъбов мъката в Българска социалистическа партия продължава и сега се следи втора серия на еднакъв филм, игран и преди 1,5 години - " Оставката ". „ Не наподобява нито на водач, нито на един вицепремиер да се пробва да се избавя по този метод “, добави той.

Запитан, какво ще се случи с Българска социалистическа партия, Дъбов отговори:

„ Ако мога да го кажа нагледно: Дядото сътвори партията, Бабата ще я ликвидира “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР