Геополитическият мач се обърна в наша полза, каза за предаването

...
Геополитическият мач се обърна в наша полза, каза за предаването
Коментари Харесай

Милен Врабевски от Фонд “Българска памет” с горещ коментар: Геополитическият мач се обърна в наша полза!

„ Геополитическият мач се обърна в наша изгода ”, сподели за предаването „ 120 минути ” доктор Милен Врабевски от Фонд „ Българска памет ”.

Организацията му от години уважава паметта на българските бойци, заровени във военното гробище в Ново село в западната ни съседка. За задачата от години се употребява с поддръжката на локалните управляващи и църквата – за разлика от БПЦ, която към момента отхвърля да взе участие в взаимен молебен. По думите му би трябвало да се работи за транспортните коридори и да се вкара повече наличие в думата „ евроинтеграция ”.

“Както доста хора в Македония не познават общото ни минало, по този начин и ние не познаваме сегашното на Македония”, сподели продуцентът Андрей Арнаудов.

Според него младежите от другата страна на границата към този момент са отворени към нашата страна и я харесват.

„ Ако македонците през днешния ден не се усещат българи, не можем да ги съдим за това; в случай че имат свое лично схващане, не можем да ги съдим за това. Ние единствено би трябвало да създадем по този начин, че те да опознаят сегашната България такава, каквато е: другарски настроена към тях и обичаща ги и да опознаят предишното ни, което е общо, само че и което не са можели да опознаят, тъй като не го е пишело в учебниците и книгите ”, акцентира Арнаудов.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР