Геополитически и геостратегически фактори, както и развитието на изкуствения интелект

...
Геополитически и геостратегически фактори, както и развитието на изкуствения интелект
Коментари Харесай

Търсим лидерство на Космоса чрез изкуствен интелект

Геополитически и геостратегически фактори, както и развиването на изкуствения разсъдък още веднъж възраждат конкуренцията сред страните за галактическо водачество. Тази вест разяснява футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето “ на Радио " Фокус “ с водещ Ива Дойчинова.

" Изкуственият разсъдък се явява умножител на човешки качества и ускорител на другите технологии, тъй като дава опция за възстановяване на всички благоприятни условия, които ще търсим в Космоса “, добави тя.

Всяка страна търси галактическо наличие, с цел да се нарежда като политическа суперсила. " Всеки, който съобщи в този момент такова право, ще може да пътува в Космоса, да добива запаси от него, което в един миг ще бъде доста значимо. Нещо, което никой не разяснява, е, че бъдещето в оръжейния бранш доста зависи от позиционирането на галактически оръжия. Едно лазерно галактическо оръжие в близка или в по-далечна орбита, даже да не е ориентирано към Земята или към други обекти, дава голямо преимущество. Тогава няма да има значение кой каква мощ е на Земята, в случай че има такова оръжие “, разяснява футурологът.

Към днешна дата Русия, Китай, Съединени американски щати, Индия, Япония и Мексико вършат поръчки за изпращане на роботизирани дребни машини на Луната, които ще правят разнообразни проучвания, сподели още Мариана Тодорова. 

Заявки за това вършат даже страни, които не са мощно развити в региона на технологиите и изкуствения разсъдък, тъй като не желаят да изтърван тази ниша, разяснява тя.

В Мексико да вземем за пример страната ангажира 250 студенти от разнообразни университети в създаването на луноход, който да взима проби от лунната повърхнина и да изследва структурата на почвата. Пробите ще дадат изясненост и опция да се предвижда какви да бъдат инженерните структури на постройките на Луната, изясни доцент Тодорова.

Япония също работи по конструирането на робот, наименуван " Слим “, който ще изследва други характерности на лунната повърхнина.

НАСА пък работи по основаването на човекоподобен галактически робот, наименуван " Валкирия “. Той има височина 188 см и тегло 136 кг. " Целта му ще бъде да извършва тези задания, които биха били евентуално рискови за хората “, изясни доцент Тодорова.

The Boring Company на Илън Мъск построява система от подземни тунели под Лос Анджелис. " Без той категорично да признава, това е опит на Земята, който ще развие и придвижи технологията от тунели на Марс и на Луната. Тази година Мъск сподели, че ще осъществя плана, който е нещо като метро за коли – те влизат в една капсула и биват придвижвани с големи уреди, които са като метровлакове. Предимството е, че употребяваме персоналния си автомобил, а не сме елементарни пасажери. Това е добре калибрирано и със SpaceX, и с останалите му планове “, счита доцент Мариана Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР