Genesis, луксозната марка на Hyundai Motor Co., се нареди на

...
Genesis, луксозната марка на Hyundai Motor Co., се нареди на
Коментари Харесай

Корейските марки са по-качествени от Porsche

Genesis, първокласната марка на Hyundai Motor Co., се подреди преди всичко с 68 казуса на 100 автомобила, само че Kia и Hyundai, които продават коли на всеобщия консуматор, я следват компактно (със 72 и надлежно 74 казуса на 100 автомобила). Триото опровергава общоприетото мнение, че японските Toyota и Honda са №1 във връзка с качество. И трите марки са под междинното за промишлеността равнище в изследването 2018 Initial Quality Study, което се базира на потребителско допитване. Това изследване важи за Съединени американски щати, само че дава и много отговори за нашия континент. За корейските марки е значимо, че изместиха дългогодишния водач по индикатора качество, а точно Porsche.

Годишният отчет на J.D. Power 2018 проучва мнението на 75 712 автомобилни консуматори и прави оценка задоволство от ръководството, мотори и трансмисии, и проблеми свързани с качеството за интервал от 90 дни след покупката на автомобила.

Надеждността се е повишила при множеството марки в Съединени американски щати, като проблемите са спаднали с 4 до 93 на 100 автомобила. Основните проблеми са свързани с електрониката.

„ Механичните проблеми не са главната част, както беше преди,” разяснява Дейв Сарджент, вицепрезидент за международните изследвания на J.D. Power. „ Инфотейнмънтът е най-проблемната част в автомобила. Тези проблеми нервират хората повече от механичните повреди.”

Корейските марки и Porsche се подреждат на първите маста в класацията, тъй като електрониката и инфотейнмънт системите се държат на допустимо най-опростеното равнище, като се заобикаля сложността, която води до проблеми и обърквания у клиентите, разяснява Сарджент.

Любопитно е, че в тази ранглиста BMW и Mercedes се подреждат надлежно на 11-о и 15-о място (87 и надлежно 92 казуса на 100 автомобила). Това се изяснява с доста комплексната електроника, която води до повече проблеми и недоволства.

Издънките са извънредно изненадващи. На последните три места (от 31 марки) се подреждат надлежно Volvo (122), Jaguar (148) и Land Rover (160). Тук главните проблеми са комплексните инфотейнмънт системи, с които клиентите имат доста проблеми.

Дефектите при Toyota (18-о място) и Honda (23) се дължат на електрониката. Двете марки не страдат от механични недостатъци, само че новите технологии ги предават и смъкват обратно в класацията. Интересното е, че Ford стига до петото място (81 дефекта), до момента в който Chevrolet е 6-и (82). Проблемът за американските марки е, че те се употребяват с неприятна известност.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР