Генеративните системи за изкуствен интелект се базират на технологиите за

...
Генеративните системи за изкуствен интелект се базират на технологиите за
Коментари Харесай

Нови OLED полупроводникови компоненти значително ускоряват обучението на изкуствените интелекти

Генеративните системи за изкуствен интелект се базират на технологиите за надълбоко образование и изискват интензивна обработка на огромен размер данни, т.е. постоянно прекачване на данни сред паметта и процесорите. Традиционните компютри обаче не съхраняват и обработват информацията редом, а поотделно и поредно, което води до висока консумация на сила и забавя приемането на резултата. Като решение на този проблем южнокорейски учени са създали полупроводниково устройство за високопроизводителни системи за изкуствен интелект, направено от IGZO материали: индиев оксид, галий и цинков оксид, които се употребяват необятно при производството на OLED екраните.

Екип от откриватели от Университета за просвета и технологии в Поханг се спря на IGZO – дълготраен и еднороден материал, подобаващ за всеобщо произвеждане и осигуряващ висока изчислителна акуратност – като главен материал за компютрите с изкуствен интелект, написа Science Daily. Той се състои от четири атома индий, галий, цинк и О2 и обезпечава превъзходна пъргавина на електроните и на тока.

На базата на IGZO учените са създали ново устройство, състоящо се от два транзистора, свързани между тях с запаметяващ детайл. Прецизното ръководство на скоростта на зареждане и разреждане на този детайл дава опция на полупроводника да реализира висока продуктивност. Използването на такива устройства в огромни системи с изкуствен интелект допуска минимизиране на изходния ток. Както показват разработчиците, свръхтънките изолатори навътре в транзисторите дават опция за надзор на тока, тъй че изобретението е уместно за образование на огромни ИИ модели.

За да тестват новото устройство, изобретателите са провели образование и подредба на ръкописни данни. Точността на различаване е над 98%.

„ Значението на достижението на моя екип се състои в това, че преодоляхме рестриктивните мерки на сегашната технология за полупроводници, която се концентрира главно върху материалното планиране “, съобщи професор Чун Йон Йонг, началник на екипа. – За задачата използвахме материали, които към този момент се употребяват в всеобщото произвеждане. Освен това с новата конструкция от два транзистора на едно синаптично устройство постигнахме линейни и симетрични програмни характерности. По този метод сполучливото създаване и използване на новата полупроводникова технология демонстрира огромен капацитет за възстановяване на успеваемостта и точността на изкуствения разсъдък “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР