Генералният щаб на Република Северна Македония подкрепи прехвърлянето на Украйна

...
Генералният щаб на Република Северна Македония подкрепи прехвърлянето на Украйна
Коментари Харесай

Северна Македония праща на Украйна 12 военни хеликоптера Ми-24

Генералният щаб на Република Северна Македония поддържа прехвърлянето на Украйна на 12 военни хеликоптера Ми-24, които тя закупи от Киев преди две десетилетия, съобщи на 25 март македонският министър на защитата Славянка Петровска. Предстои прехвърлянето да получи утвърждението на държавното управление.

Страната закупи тези хеликоптери от Украйна през 2001 година Отбелязва се, че 4 от тях са претърпели рационализация. Също по този начин са приспособени за взаимоотношение със силите на НАТО и са получили съоръжение, което разрешава потреблението на системата за нощно виждане Aviators. Добавени е и модерна навигационна система и инфрачервено осветяване.

Петровска съобщи, че Скопие ще закупи осем нови хеликоптера със западна система, които да заменят Ми-24 и на процедура „ прехвърлянето на хеликоптерите към Украйна няма да отслаби отбранителните качества на Македония “. По думите ѝ военното съоръжение, което се доставя на Украйна, е към края на експлоатационния си период, само че в положително положение

Новината за помощта на Македония идва в миг, когато водачите на Европейски Съюз утвърдиха обща покупка и доставка на 1 млн. снаряда за Украйна в границите на идващите 12 месеца. в взаимната доставка на муниции за нападнатата страна, както категорично акцентира президентът Румен Радев. Той сподели, че страната ще създава и доставя снарядни, само че не и за нападнатата от Русия от страна. Президентът даже е подготвен да сложи изискване български боеприпаси, продавани на други европейски страни, да не стигат до Киев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР