Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви в понеделник, че

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Гутериш: Ужасен съм, че мигранти в Либия се продават като роби

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи в понеделник, че е ужасяващ от видеозаписите, показващи мигранти, продавани като плебеи в Либия. Той сподели, че тази процедура би трябвало да бъде разследвана като закононарушение против човечеството.
Американската телевизионна мрежа CNN излъчи фрагменти предходната седмица на търг в Либия, където черни мъже бяха показани на северноафриканските купувачи и продадени за 400 $.
" Робството няма място в нашия свят и тези дейности са измежду най-жестоките злоупотреби с човешките права. Те могат да съставляват закононарушения против човечеството ", сподели Гутериш пред кореспонденти.
" Ужасен съм от новинарски излъчвания и видеозаписи, показващи, че африканските мигранти в Либия се продават като плебеи ", сподели той и добави: " Аз се отвращавам от тези дейности ".
Комисарят прикани " всички способени органи " неотложно да проверяват робските търгове, като сподели, че е изискал от " съответните органи на Организация на обединените нации да се занимават интензивно по този въпрос ", съобщи БГНЕС.
Либийският вицепремиер Ахмед Метиг съобщи, че неговото държавно управление, подкрепено от Организация на обединените нации, ще проверява изказванията.
Кадрите провокираха необятно отвращение измежду африканските водачи. Президентът на Гвинея Алфа Конде, който е и ръководител на Африканския съюз, прикани за следствие на това, което той назова " жалка търговия от друга ера ". Правителството на Сенегал изрази " възмущението си от продажбата на мигранти на либийска земя ", което съставлява " опустошаване на съвестта на човечеството ". Президентът на Нигер Махамаду Исуфу прикани либийските управляващи и интернационалните организации да създадат " всичко допустимо, с цел да спрат тази процедура ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР