Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш отново поиска прекратяване на

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш отново поиска прекратяване на
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН отново поиска прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на заложниците

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш още веднъж изиска преустановяване на огъня и и освобождение на заложниците, откакто израелските военни разшириха интервенциите си против ислямистката организация " Хамас " в южната част на линията Газа, съобщи ДПА, представен от Българска телеграфна агенция.

" Повтарям апела си за трайно филантропично преустановяване на огъня в Газа, абсолютно и неотложно освобождение на всички заложници и гладко и трайно постъпване на филантропична помощ за посрещане на потребностите на хората в цялата линия Газа ", написа той в своя обява в " Екс " (доскоро " Туитър " ).

Гутериш прикани за " същинско филантропично преустановяване на огъня " сред Израел и " Хамас " и предходната седмица.

Хуманитарните организации към този момент все по-често подлагат на критика дейностите на израелската войска за това, че изострят страданията на цивилното население, отбелязва ДПА.

Междувременно представител на израелската войска отхвърли да е имало следващ цялостен срив на телекомуникационните услуги в линията Газа. Говорителят на Израелските сили за защита Джонатан Конрикус съобщи пред американската телевизия Си Ен Ен, че е съумял да гледа онлайн палестинска агитация в " ТикТок ". Журналист от Си Ен Ен бе отправил питане към него по отношение на обстоятелството, че телевизионният канал не съумял да организира планувано изявление с Международния комитет на Червения кръст заради " затъмнение " на връзките. Конрикус съобщи, че мрежите в Газа може и да не са съвършени, само че не е имало срив.

По-рано основаната на Западния бряг палестинска компания " Палтел " (Paltel) съобщи, че телекомуникационните услуги в линията Газа още веднъж са претърпели срив. Базираната във Англия организация " Нетблокс " (Netblocks), която следи за спиранията на интернет връзката, също разгласява информация, съгласно която всички мобилни услуги, интернет услуги и стационарни телефони в анклава са спрели да действат.

От началото на интервенциите на Израел в линията Газа информационните мрежи в блокираната зона бяха прекъсвани няколко пъти, показва ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР