Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Генералният секретар на ООН призова за глобални правила за социалните медии

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно прикани за световни правила, с които да се контролира активността на мощни обществени медии като Туитър и Facebook, съобщи Асошиейтед прес.

В отговор на въпрос в четвъртък Гутериш съобщи, че счита, че не би трябвало да има компания, която да има властта да реши дали да вземем за пример профилът на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския би трябвало да бъде закрит. Генералният секретар сподели, че по-скоро би трябвало да бъде основан "механизъм, в който съществува регулаторна рамка с правила, които разрешават това да бъде направено в сходство със закона ".

"Не мисля, че ние можем да живеем в свят, в който прекалено много власт е дадена на стеснен брой компании ", акцентира Гутериш на конференция.

По-рано през този месец Туитър приключи 12-годишното наличие на Тръмп и закри профила му, като по този метод прекъсна директна линия на връзка с неговите 89 милиона почитатели. Facebook и Инстаграм блокираха Тръмп.

Туитър съобщи, че изявленията на Тръмп могат да предизвикат принуждение след протеста на негови последователи в Капитолия във Вашингтон на 6 януари. Консерваторите упрекнаха фирмите в цензура и нарушение на Първата корекция на американската конституция за свободата на словото.

На конференцията в четвъртък Гутериш сподели, че е "особено смутен " от властта на фирмите, които ръководят обществените медии. Той уточни "обема на информацията, която се събира за всеки от нас, отсъствието на надзор върху (....) данните, свързани с нас самите, обстоятелството, че тези данни могат да бъдат употребявани освен за търговски цели за продажба на рекламни компании (....), само че също по този начин да трансформират нашето държание и рисковете това да бъде употребявано и от политическа позиция за надзор на жителите на страните ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че това "изисква сериозна полемика " и че това е една от задачите на неговата "пътна карта за цифрово съдействие ", оповестена предишния юни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР