Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш присъства на церемония в

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш присъства на церемония в
Коментари Харесай

Гутериш: Страхът от ядрена война все още съществува

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш участва на гала в памет на жертвите на нуклеарната бомбардировка над Нагасаки. Според него процесът на нуклеарно разоръжаване в света се е забавил и страхът от нуклеарна война към момента съществува .
„ Страхът от нуклеарна война остава. И до в този момент нуклеарните сили харчат огромни суми пари за модернизацията на нуклеарните оръжия. Освен това процесът на нуклеарно разоръжаване на светът се забави и съвсем спря”, съобщи Гутериш, представен от ТАСС.
И добави, че „ разоръжаването, изключително нуклеарното, е методът да се откри мир на планетата и да се отбрани животът на хората”. Гутериш също по този начин прикани интернационалната общественост да чуе гласовете на „ Хибакуша” – оживелите от нуклеарните бомбардировки, за това че светът в никакъв случай не би трябвало да повтаря още веднъж нещастието над Хирошима и Нагасаки, написа още БГНЕС.
Гутериш е първият настоящ общоприет секретар на Организация на обединените нации, който посещава паметната гала в Нагасаки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР