Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди, че светът навлиза

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш предупреди, че светът навлиза
Коментари Харесай

Шефът на ООН предупреждава за „ера на хаос“, тъй като Съветът за сигурност остава разделен относно Газа

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш предизвести, че светът навлиза в „ епоха на безпорядък “, защото Съветът за сигурност на Организация на обединените нации остава внезапно разграничен за войната на Израел против Газа.

Гутериш сподели, че е „ изключително угрижен “, откакто предходната седмица Израел съобщи, че има намерение да концентрира военното си нахлуване в Газа върху южния град Рафа, където повече от един милион души са потърсили заслон.

„ Подобно деяние би нараснало експоненциално това, което към този момент е филантропичен призрачен сън с неописуеми районни последствия “, сподели той пред Общото заседание на Организация на обединените нации в сряда.

„ Време е за неотложно филантропично преустановяване на огъня и абсолютно освобождение на всички заложници “, добави той.

Израелските сили започнаха опустошително нахлуване против Газа за да „ унищожат “ Хамас в отговор на офанзивата на палестинската формация против Южен Израел на 7 октомври. Най-малко 1139 души са били убити при офанзивата на Хамас, съгласно данни на Ал Джазира въз основа на публични израе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР