Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че очаква

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че очаква
Коментари Харесай

Столтенберг очаква страните от НАТО да се ангажират отново да отделят 2% от БВП за отбрана

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през днешния ден, че чака на срещата на върха в литовската столица Вилнюс през юли страните от пакта да се спогодят по нов ангажимент да влагат 2% от брутния си вътрешен артикул за защита, съобщи Ройтерс.

Държавите членки на НАТО би трябвало да се " ангажират повече ", сподели Столтенберг на обща конференция с португалския министър председател Антониу Коща в Лисабон.

Генералният секретар на пакта нееднократно е призовавал страните членки да ускорят нарастването на разноските за защита, откакто, по думите му, светът е " станал по-опасно място " след началото на съветската инвазия в Украйна предходната година.

Седем от 30-те страни в Алианса са изпълнили актуалната цел от 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита през 2022 година, с една по-малко по отношение на 2021 година, преди началото на спора в Украйна, сочат оценки в годишния отчет на генералния секретар на НАТО, оповестен през март, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР