Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че изтегляне

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви днес, че изтегляне
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Руското изтегляне от Херсон ще е поредна победа за Киев

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през днешния ден, че евакуиране на съветските сили от град Херсон в Южна Украйна би било " поредна победа " за Киев, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Взехме поради оповестяването на съветско евакуиране от Херсон. Трябва да забележим по какъв начин ще се развие обстановката на терен през идващите дни ", съобщи Столтенберг пред публицисти в Рим, където е на посещаване по покана на италианската министър-председателка Джорджа Мелони.

" Ясно е, че Русия е под мощен напън и в случай че тя напусне Херсон - това ще е поредна победа за Украйна ", добави още той. " Видяхме, че украинските сили са в положение да отхвърлен съветските войски и да освободят територии. Тези триумфи са дело на храбрите и смели украински бойци. В същото време, невижданата поддръжка, която оказват съдружниците от НАТО, в това число Италия, се отразява на резултатите на бойното поле и остава жизненоважна за напредъка на Украйна ", счита генералният секретар.

" Смятам за приоритет укрепването на алианса като цяло с една мощна европейска основа, която ще има за цел да го направи по-мощен и по-способен да дава отговор на закани, без значение от кое място идват ", сподели Мелони.

Новоизбраната италианска премиерка удостовери уговорката на нейното държавно управление да пази " териториалната целокупност, суверенитета и свободата на Украйна ", съобщи Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР