Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че военният съюз

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че военният съюз
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО няма планове да изпраща войски в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че военният съюз няма проекти да изпраща бойни подразделения в Украйна на фона на известията, че някои западни страни може да обмислят изпращането на войски в опустошената от война страна, съобщи Асошиейтед прес.

Столтенберг сподели, че „ съдружниците от НАТО дават невиждана поддръжка на Украйна. Ние вършим това от 2014 година и я засилихме след пълномащабната инвазия. Няма обаче проекти за разполагане на бойни подразделения на НАТО на място в Украйна “.

Председателят на словашкия парламент Петер Пелегрини сподели, че Словакия няма да разполага войски в Украйна.

Чешкият министър председател Петър Фиала отхвърли да разяснява, преди да замине за Париж, и сподели, че водачите се срещат, с цел да обсъдят вероятните разновидности, само че акцентира, че „ Чешката република сигурно не желае да изпраща бойците си в Украйна “.

Френският президент Еманюел Макрон през вчерашния ден сподели, че изпращането на западни войски на място в Украйна не трябва да бъде „ изключвано “ в бъдеще.

Въпреки че изключи предприемането на военни дейности от страна на НАТО, Столтенберг съобщи пред АП, че „ това е война на експанзия от страна на Русия против Украйна, която искрено нарушава интернационалните закони. Съгласно интернационалните закони Украйна, несъмнено, има правото на самозащита и ние имаме правото да ги поддържаме в отстояването на това право “.

Алиансът НАТО дава на Украйна единствено несмъртоносна помощ и поддръжка като медицински консумативи, униформи и зимна екипировка, само че някои членове изпращат оръжия и муниции на двустранен принцип или групово, показва АП. Всяко решение за изпращане на войски ще изисква единомислеща поддръжка от всички страни членки, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР