Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Украйна просто

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Украйна просто
Коментари Харесай

Столтенберг: Украйна има нужда от помощ сега

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че Украйна " просто не може да чака " за повече противовъздушна защита, до момента в който Киев моли западните съдружници да усилят доставките, с цел да отхвърлен съветските офанзиви.
Прочетете още
" Забавянето на доставките на противовъздушна защита ще разреши на съветските ракети да поразяват повече цели, а забавянето на доставките на муниции ще разреши на Русия да окаже напън по продължение на фронтовата линия ", съобщи Столтенберг.

" Украйна просто не може да чака. Тя се нуждае от противовъздушна защита, муниции и помощ в този момент. "

Миналата седмица страните от НАТО дадоха обещание, че ще прегледат запасите си, откакто Киев помоли за повече системи за противовъздушна защита " Пейтриът ", способни да смъкват съветски балистични ракети.

През последните седмици Москва ускори въздушните си бомбардировки по инфраструктурата на Украйна, като президентът Володимир Зеленски съобщи, че Кремъл цели да прогони хората от втория град Харков.

Отчаяните апели на Киев за нова поддръжка идват в миг, когато неговите превъзхождащи по бройка сили се борят да удържат съветските военни по фронтовата линия. Вашингтон съобщи, че се е съгласил да продаде на Украйна незабавно належащо военно съоръжение на стойност 138 млн. $ за ремонт и рационализация на ракетните системи HAWK, до момента в който по-големият пакет от помощи на стойност 60 милиарда $ остава в застой.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР