Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че НАТО няма

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че НАТО няма
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: НАТО няма да изпраща войски в Украйна

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че НАТО няма да изпраща войски в Украйна

Това заяви Си Ен Ен, базирайки се на изявление със Столтенберг, съобщи

От Белия дом също обявиха, че президентът Джо Байдън няма желание или предпочитание да изпраща американски войски в Украйна.

НАТО ще изпрати отговорите си на съветския план за съглашения за гарантиране на сигурността паралелно със Съединени американски щати, съобщи още генералният секретар на Северноатлантическия алианс.

"В момента приключваме предложенията на НАТО - писмен документ, който ще изпратим по-късно тази седмица. Ще създадем това редом със Съединени американски щати ", сподели генералният секретар на НАТО в отговор на обвързван с това въпрос.

Според Столтенберг НАТО няма да прави компромис с Русия по въпроса дали избрани страни имат право да се причислят към алианса. Генералният секретар акцентира, че Алиансът счита за допустимо да организира полемики с Русия по "контрола на въоръженията, обезпечаването на бистрота на военните учения, механизмите за понижаване на риска и други тематики, свързани с европейската сигурност ".

"Но ние не сме подготвени да вършим взаимни отстъпки с съществени правила като правото на всяка страна да дефинира своя път и да взема решение в кои съглашения за сигурност да взе участие ", сподели Столтенберг.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР