Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг закри официално досегашната централа

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг закри официално досегашната централа
Коментари Харесай

НАТО закри официално досегашната си централа в Брюксел

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг закри публично досегашната централа на алианса в Брюксел. Той означи, че през днешния ден в досегашния комплекс, употребен в продължение на половин век, се състоя последното съвещание - на външните министри от военно-политическия съюз.

От идващия месец съвещанията ще бъдат свиквани в новоизградената централа в непосредствена непосредственост, открита преди година. Първото съвещание ще бъде на министрите на защитата от НАТО, а за юли е планувана среща на държавните и държавните ръководители на страните от пакта.

Пренасяме в новата постройка мотото да обсъждаме и взимаме решенията си със свободен и самостоятелен дух, съобщи Столтенберг. Ако стените на досегашната заседателна зала можеха да приказват, биха разказали доста истории. В тази зала за пръв и единствен път до момента бе задействан член 5 от Вашингтонския контракт след ударите на 11 септември 2001 година в Съединени американски щати. Ще влезем в новата си централа, израз на измененията на времето. Остават непроменени полезностите и решимостта ни да пазим мира и сигурността, добави генералният секретар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР